Διεθνής διάκριση για τη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ!

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1

Η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ κατατάχθηκε στις δέκα καλύτερες θέσεις προβολής και προώθησης βιβλιοθηκών, στον 13ο διεθνή διαγωνισμό «IFLA BibLibre International Library marketing award 2016», συμμετέχοντας με τη δράση «Εργαστήριο λημματογράφησης Wikipedia: ένας λογοτεχνικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη/A literarywalkinThessaloniki».

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2015 στο αναγνωστήριο της ΒΚΠ. Διοργανωτής του διαγωνισμού  κάθε χρόνο είναι η  IFLA (International Federation of Library Associations – Sectionon Management & Marketing) και στόχος του διαγωνισμού είναι   να επιβραβεύσει οργανισμούς που υλοποιούν δημιουργικές δράσεις και εκστρατείες στοχευμένες στην προβολή και στο μάρκετινγκ βιβλιοθηκών.

Kάθε χρόνο η  IFLA βραβεύει τις 10 καλύτερες δράσεις που προωθούν τις βιβλιοθήκες και το έργο τους. Φέτος η δράση ThessWiki με την οποία συμμετείχε η βιβλιοθήκη του ΑΠΘ συμπεριλήφθηκε στις καλύτερες 10 δράσεις παγκοσμίως μεταξύ 71 προτάσεων από 26 χώρες!

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Τι είναι το Thesswiki project;

 

ToThesswiki project στοχεύει στην ψηφιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης από τους ίδιους τους πολίτες μέσω της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας στον κόσμο, της Wikipedia, και παράλληλα στη διασύνδεσή των ηλεκτρονικών λημμάτων με τον αστικό ιστό. Είναι μία δράση διασύνδεσης του ψηφιακού και του φυσικού κόσμου και έχει προεκτάσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης…

Για πρώτη φορά υπήρξε αίτηση από ελληνική βιβλιοθήκη, του ΑΠΘ, που κατάφερε παρά το σκληρό συναγωνισμό να μπει στο top 10!

 

Πηγή :

http://www.kathimerini.gr/850853/article/epikairothta/ellada/die8nhs-diakrish-gia-th-vivlio8hkh-kai-kentro-plhroforhshs-ap8

http://www.thetoc.gr/new-life/creatives/article/i-bibliothiki-tou-apth-stis-10-kaluteres-tou-kosmou

Αλεξοπούλου Ανθή, Αρζίδου Βασιλική, μαθήτριες της Α΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης