Αγάλματα …για δύο ώρες!

222222

Μια νέα υποβρύχια δημιουργία του γνωστού υποβρύχιου γλύπτη  Jason de Caires Taylor τοποθετήθηκε στο Λονδίνο. Αυτό το γλυπτό έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο σχετικά με την κλιματική αλλαγή και μπορεί κανείς να το αντικρίσει μόνο δύο ώρες την ημέρα λόγω της παλίρροιας .

Ο Jason de Caires Taylor, Βρετανός γλύπτης, πραγματοποίησε μια πρωτότυπη καλλιτεχνική δημιουργία. Ο τίτλος της ήταν «The Rising Tide». Μέσα από αυτό το δημιούργημά του ήθελε να περάσει ένα μήνυμα.   Ένα μήνυμα που αφορά το περιβάλλον. Ήθελε να αφυπνιστεί και να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για την μεγάλη οικολογική καταστροφή που επίκειται λόγω της κλιματικής αλλαγής αλλά και της μεγάλης ρύπανσης του περιβάλλοντος.

444444

Το γλυπτό το τοποθέτησε στη γέφυρα του Vauxhall.  Παριστάνει τέσσερα άλογα που αντί για κεφάλια έχουν αντλίες πετρελαίου. Οι αναβάτες τους είναι δύο ευτραφείς επιχειρηματίες και δύο παιδιά, τα οποία συμβολίζουν τη μελλοντική γενιά που θα έρθει αντιμέτωπη με την οικολογική καταστροφή.  Τα άλογα βυθίζονται και αναδύονται ανάλογα με τα νερά του ποταμού Τάμεση και είναι ορατοί έως και δύο ώρες από κάθε πλευρά του ποταμού, όταν έχει παλίρροια.

11111

3333333

Λίγα λόγια για τον δημιουργό:

Γεννημένος το 1974 μεγάλωσε στην Ευρώπη και την Ασία, όπου πέρασε μεγάλο μέρος της πρώιμης παιδικής ηλικίας του, εξερευνώντας τους κοραλλιογενείς υφάλους της Μαλαισίας.  Αποφοίτησε από το London Institute of Arts το 1998 με πτυχίο Honours στη γλυπτική, έχει  πάνω από 20 χρόνια εμπειρία κατάδυσης στο ενεργητικό του, ενώ παράλληλα είναι επίσης βραβευμένος υποβρύχιος φωτογράφος, διάσημος για τις δραματικές εικόνες που συλλαμβάνει.

Το 2006 ίδρυσε και δημιούργησε το πρώτο υποβρύχιο πάρκο γλυπτικής του κόσμου.  Βρίσκεται στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Γρενάδας στις Δυτικές Ινδίες και τώρα αναφέρεται ως ένα από τα Top 25 Θαύματα του Κόσμου από το National Geographic.  Μετά το 2009 ίδρυσε το MUSA (Museo de Arte Subacuático), ένα μνημειακό μουσείο με μια συλλογή πάνω από 500 έργα γλυπτικής του, το οποίο περιγράφεται από το Forbes ως ένα από τα πιο εντυπωσιακούς ταξιδιωτικούς προορισμούς στον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2014, ο Taylor βύθισε το  «Ocean Atlas» στις Μπαχάμες, το οποίο είναι σήμερα το μεγαλύτερο ενιαίο υποβρύχιο γλυπτό στον κόσμο με 5 μέτρα ύψος και βάρος πάνω από 60 τόννους.

Ο Taylor σήμερα εργάζεται στο Lanzarote, μέρος των Καναρίων Νήσων, πάνω σε ένα σημαντικό νέο υποβρύχιο μουσείο για τον Ατλαντικό Ωκεανό.

66666

Πηγή: http://www.dinfo.gr

Από τις μαθήτριες της Β΄ Τάξης Αρζίδου Βασιλική, Αλεξοπούλου Ανθή, Κακάλη  Ελένη-Άννα και Θεοδώρου Χριστίνα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης