Η «Αριάδνη» έβαλε τη χώρα μας στην κατάψυξη

kakokairiavbroxes-xionia

Φοβερή κακοκαιρία έπληξε τη χώρα μας και όχι μόνο, στις αρχές του Γενάρη (5-13 Ιανουαρίου). Το πρώτο βαρομετρικό χαμηλό του 2017, ονόματι Αριάδνη, έβαλε στην κατάψυξη ολόκληρη την Ευρώπη. Όσον αφορά το όνομα του, καθιερώθηκε έπειτα από απόφαση μετεωρολόγων στη χώρα μας να ονομάζουν με ένα γυναικείο ή ένα αντρικό όνομα τα βαρομετρικά χαμηλά που θα επηρεάζουν τον καιρό της.

Η «Αριάδνη» προκάλεσε  τεράστια  προβλήματα στη χώρα μας, ιδιαίτερα σε νησιά του Αιγαίου, τη Σκόπελο, την Αλόννησο και την Εύβοια λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που σημειώθηκαν. Αρχικά, λόγω της κακοκαιρίας και των ζημιών που προκλήθηκαν, ήταν αδύνατη η υδροδότηση των  οικισμών πολλών  περιοχών της χώρας και παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα και στην ηλεκτροδότηση. Το πυκνό χιόνι που κάλυψε το οδικό δίκτυο σχεδόν  όλης της χώρας, ήταν η αιτία για τη δυσκολία, τόσο στις μετακινήσεις των αυτοκινήτων, των μέσων μαζικής μεταφοράς, όσο και στις μετακινήσεις των πεζών. Εκτός από τα παραπάνω, προκλήθηκαν ζημιές σε συστήματα θέρμανσης οικιών, δημόσιων κτιρίων και σχολείων, με αποτέλεσμα τα σχολεία όλων των βαθμίδων  σε πολλές περιοχές της Ελλάδας να παραμείνουν κλειστά για μία εβδομάδα (9-13 Ιανουαρίου).

Εν κατακλείδι, η «Αριάδνη» προκάλεσε προβλήματα, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τους θυελλώδεις ανέμους, τις σφοδρές χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν και δικαιολογημένα πολλοί τη χαρακτήρισαν «μετεωρολογική βόμβα».

Σε αυτό το σημείο, ευχόμαστε να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκάλεσε αυτό το ακραίο φαινόμενο και ελπίζουμε να μην πλήξει  κάτι παρόμοιο τη χώρα μας στο μέλλον!

 

                                                Καρανίκας Μιχαήλ, Κυπραίου Στεφανία, μαθητές της Β΄ Τάξης 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης