Μια διαφορετική νότα στην πόλη της Καρδίτσας

0050037259_karditsa-696x382

   Στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης οι άνθρωποι της συνεχίζουν να πρωτοτυπούν, να “ γεννούν “ ιδέες, να δημιουργούν και να ξεχωρίζουν.

Αναμφισβήτητα, ο πεζόδρομος της Καρδίτσας, που βρίσκεται πίσω από το ξενοδοχείο «Άρνη» έχει κάθε λόγο να τραβά τα βλέμματα όλων μας.  Χάρη στην πρωτοβουλία, τα έξοδα και την προσωπική εργασία των καταστηματαρχών της περιοχής, ο συγκεκριμένος πεζόδρομος μεταμορφώθηκε.

Το απόλυτο γκρίζο και σκυθρωπό του δρόμου έδωσε τη θέση του στο πολύχρωμο και παραμυθένιο πέπλο που σκέπασε εξαίσια τον πεζόδρομο. Ομπρέλες που αιωρούνται, σε διάφορα σχήματα και χρώματα, με τον κατάλληλο φωτισμό έδωσαν μια νότα αισιοδοξίας και ελπίδας. Βέβαια, το θέαμα έγινε ακόμη πιο εντυπωσιακό, όταν τα χιόνια που έπεσαν στην πόλη της Καρδίτσας στις αρχές του Γενάρη, έδωσαν και αυτά την πινελιά της ζωντάνιας και της μοναδικότητάς τους.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα ξεκίνησε από την πόλη Agueda της Πορτογαλίας. Οι αιωρούμενες ομπρέλες αποτελούν μέρος του “artfestival” που μαγεύει εδώ και τρία χρόνια τους επισκέπτες της.

Είναι αλήθεια ότι τα απλά πράγματα, όταν αξιοποιηθούν σωστά, μπορούν να δώσουν  ένα συναρπαστικό αποτέλεσμα. Κάτι τέτοιο έχει αντίκτυπο όχι μόνο στην αισθητική μας αλλά και στην ψυχολογία μας.

 

Πηγή : http://www.protothema.gr

Αϊδίνη Χριστίνα, μαθήτρια της Β΄ Τάξης 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης