Μπροστά στην οθόνη με όριο

1125801_156837515-Teenage-girl-using-laptop

 

Σε έναν κόσμο οθονών και δικτύων, οι έφηβοι έχουν όφελος αν περνάνε έως τέσσερις ώρες και κάτι τη μέρα μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή. Για τα κινητά τηλέφωνα το καθημερινό όριο είναι περίπου 2 ώρες, για τα βιντεοπαιχνίδια 1 ώρα και 40 λεπτά και για την τηλεόραση 3 ώρες και 41 λεπτά.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον δρα  Άντριου Πρζιμπίλσκι του Ινστιτούτου διαδικτύου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης  που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Ψυχολογίας «Psychological Science» σύμφωνα με το BBC και τη βρετανική «Telegraph» ανέλυσαν στοιχεία για 120.000 15χρονους.

κατάλογος

Όμως η νέα μελέτη δεν έλαβε υπόψη της κατά πόσο βλάπτεται η σωματική υγεία των νέων από την παρακολούθηση των οθονών (καθιστική ζωή, έκθεση σε ακτινοβολίες κ.ά.).  Από τα κυριότερα προβλήματα είναι ίσως ότι οι περισσότεροι νέοι χρησιμοποιούν πολλές διαφορετικές συσκευές μέσα στη μέρα, οπότε συσσωρεύεται η χρήση των οθονών, ενώ μερικές φορές το κάνουν ταυτόχρονα,  για παράδειγμα βλέπουν τηλεόραση και παράλληλα στέλνουν γραπτό μήνυμα σε φίλους τους. Και, επιπλέον, τα σαββατοκύριακα ένα παιδί μπορεί να κολλήσει σε ένα βιντεοπαιχνίδι επί 12 ώρες.

Με βάση αυτά τα δεδομένα μπορούν άραγε να ησυχάσουν οι γονείς, όταν βλέπουν το παιδί κολλημένο σε μια οθόνη;

Πηγή: ΑΠΕ/ ΜΠΕ

Από τους μαθητές της Β΄ Τάξης Μανεσίδη Στέφανο και Κουκουράβα Θεοδόση

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης