Ξενοδοχείο με θέα τη Λαπωνία και ξεχωριστές εμπειρίες κάτω από το Βόρειο Σέλας

e56e22e5b8acf5b9d47f7d77ad6d1b51

    Η γνωστή εταιρία αρχιτεκτονικής και σχεδίασης, Snøhetta, κατάφερε να κατασκευάσει ένα ξενοδοχείο – δεντρόσπιτο,  σε μία από τις πιο εντυπωσιακές γωνίες του κόσμου στη Βόρεια Σουηδία σε μικρή απόσταση από τον Αρκτικό Κύκλο. Το σικάτο ξενοδοχείο ονόματι «7ο  Δωμάτιο» έχει σκοπό να φέρει τον άνθρωπο πιο κοντά στη φύση.

Η κατασκευή του είναι βασισμένη στην παραδοσιακή σκανδιναβική «καμπίνα» και στηρίζεται σε 12 στύλους, σε ένα καταπράσινο πευκόδασος, 10 μέτρα πάνω από το έδαφος. Το ξύλινο εσωτερικό του δημιουργεί ζεστή ατμόσφαιρα και τα μεγάλα παράθυρα προσφέρουν μια ανεπανάληπτη θέα, δηλαδή τη Σουηδική Λαπωνία και τον ποταμό Λουλ. Βέβαια, ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά του είναι μια  εξωτερική κατασκευή με δικτυωτή βάση που παρέχει σε μικρούς και μεγάλους μια ξεχωριστή εμπειρία κάτω από το Βόρειο Σέλας. Εκτός από αυτό,  ο 55 τετραγωνικών μέτρων χώρος διαθέτει ένα κοινόχρηστο σαλονάκι, μπάνιο και δύο κρεβατοκάμαρες. Εκεί μπορούν να διανυχτερεύσουν μέχρι 5 άτομα και μέσα στον χώρο βρίσκεται μια σκάλα και ένα ασανσέρ.

Η ξύλινη αυτή κατοικία ανήκει στο  Treehotel (Δεντρο-ξενοδοχείο ) και στόχο έχει  να συστήσει   στους τουρίστες το Βόρειο Σέλας στον Αρκτικό Κύκλο. Το Treehotel διαθέτει ακόμα 6 σουίτες – δεντρόσπιτα που είναι σχεδιασμένα από σκανδιναβούς αρχιτέκτονες. Η τελευταία προσθήκη από την Snøhetta  είναι η ψηλότερη και μεγαλύτερη κατασκευή μέχρι τώρα.

Πηγή:http://www.tilestwra.com/se-afto-xenodochio-episkeptes-boroun-na-kimithoun-kato-apo-vorio-selas/

Χριστίνα Θεοδώρου, Ελένη – Άννα Κακάλη, μαθήτριες της Β΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης