Ψεύτικες ειδήσεις στο διαδίκτυο

ψευτικες ειδησεις

Τα τελευταία 5 χρόνια το διαδίκτυο  έχει γίνει σημαντικό για όλους μας και είναι η δεύτερη πιο σημαντική πηγή ενημέρωσης μετά από την τηλεόραση .

Επειδή όμως σε αυτό κυκλοφορεί ελεύθερα  ένα πλήθος ανώνυμων δημοσιευμάτων, που μπορούν σε ελάχιστα λεπτά να αναπαραχθούν με τέτοιο ρυθμό που δεν υπάρχει  δρόμος  επιστροφής,  απαιτείται  έλεγχος της αξιοπιστίας της πηγής.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου έχει εξαπλωθεί παγκόσμια.  Μάλιστα ο πρώην  πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει λίγους μήνες πριν από την λήξη της θητείας του πως η απαξίωση των ειδησεογραφικών οργανισμών και η διάδοση της παραπληροφόρησης είναι μείζον θέμα.  Την ίδια ώρα στο διαδίκτυο εμφανίζονται πολύ συχνά μαζί με τα «αθώα ψέματα» και  δημοσιεύσεις που δεν είναι καθόλου αθώες  και έχουν να κάνουν με την υγεία των πολιτών, εμβόλια και ιατρικές συνταγές.

Άκρως σημαντική, λοιπόν, η αξιόπιστη πληροφορία και το στοίχημα είναι αν θα μπορούμε να διακρίνουμε κάθε φορά το ψέμα από την αλήθεια.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/893132/article/epikairothta/ellada/yeytikes-eidhseis-enas-sovaros-kindynos-gia-thn-poiothta-ths-dhmokratias

Από τον μαθητή της Α΄ Τάξης Σοφιανό Τσιπούρα

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης