Η ψυχική μας υγεία κινδυνεύει από το κυνήγι των likes

images

 

Σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Kasperskylab δείχνει πως το κυνήγι των likes και η αναρτήσεις των »φίλων» μπορεί να μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα.

Πολλοί άνθρωποι στεναχωριούνται, όταν δεν καταφέρνουν να συγκεντρώσουν πολλά like σε μια ανάρτησή τους νιώθοντας αποδοκιμασία, ενώ επιπλέον ζηλεύουν, όταν κάποιος άλλος λαμβάνει μεγαλύτερη διαδικτυακή »επιβράβευση» ή επιδεικνύει την αστραφτερή γεμάτη περιπέτειες και φίλους ζωή του.

Στην έρευνα συμμετείχαν 16.750 άνθρωποι από όλο τον κόσμο. Το μεγαλύτερο ποσοστό χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μείνει σε επαφή με μακρινούς φίλους και συγγενείς (65%), να διαβάζει ενδιαφέρουσες ειδήσεις (61%) ή να ανανεώνει το προφίλ του με τα νέα του.  Όμως πολλοί βιώνουν περισσότερο αρνητικά παρά θετικά συναισθήματα το διάστημα που περιηγούνται σε κάποιον ιστότοπο.

26s9like-thumb-large

Πολύ μεγάλο ποσοστό (72%) ενοχλείται από τις διαφημίσεις, που εμφανίζονται επανειλημμένως και εμποδίζουν την πλοήγηση στο διαδίκτυο, το 59% ανέφερε ότι ένιωσε δυσαρέσκεια, όταν είδε φωτογραφίες των φίλων του σε πάρτι στα οποία δεν είχε προσκληθεί και το 45% όταν τους είδε στις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τέλος, ένα 37% αναγνώρισε πως οι παλιές φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι πιο ευχάριστες και νοσταλγικές, όταν τις βλέπουμε στο παρόν.

Παλαιότερη έρευνα απέδειξε ότι το 78% των ερωτηθέντων είχαν σκεφτεί να εγκαταλείψουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως facebook, instagram και  twitter,  αλλά τους συγκράτησε ο φόβος ότι θα ξεχαστούν από τους »φίλους» τους.

 

Μάλλον παίρνουμε περισσότερο στα σοβαρά απ’ όσο πρέπει την περιήγηση στο διαδίκτυο και τις διαδικτυακές φιλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι με άτομα με τα οποία δεν είχαμε ποτέ άμεση επικοινωνία.

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/893392/article/texnologia/diadiktyo/h-yyxikh-mas-ygeia-kindyneyei-apo-to-kynhgi-twn-like

 

Από τη μαθήτρια της Β΄ Τάξης Γεωργιάδου Αγάπη 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης