Παρέλαση Κωδωνοφόρων στη Θεσσαλονίκη

1

 

Ένα μοναδικό και αυθεντικό θέαμα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι Θεσσαλονικείς την Κυριακή 12/2/2017 στο κέντρο της πόλης. Το 4ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας στο πλαίσιο της δράσης “Δρόμοι του Κουδουνιού” πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία και φέτος στην πόλη μας.

Με αφετηρία τον Λευκό Πύργο από τις 11:00΄ το πρωί ξεκίνησε η ασυνήθιστη πομπή και ολοκληρώθηκε γύρω στις 16:00΄ στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, η πομπή θα κατευθυνόταν σε αντίθετη κατεύθυνση από τον Λευκό Πύργο προς την Πλατεία Αριστοτέλους, ωστόσο λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης για την απενεργοποίηση και τη μεταφορά της βόμβας, που πραγματοποιήθηκε επίσης το πρωί της Κυριακής στον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, κρίθηκε από τις αρχές πως δεν πρέπει να κλείσει η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή οδό της Λεωφόρου Νίκης.

Με συμμετοχή που ξεπέρασε τα 1500 άτομα, προερχόμενα από διάφορα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού, το κέντρο της Θεσσαλονίκης πλημμύρισε από κωδωνοφόρους, χορευτές, μουσικούς και θεατές όλων των ηλικιών. Το αστικό περιβάλλον της Θεσσαλονίκης μετατράπηκε σε γιορτινό με πληθώρα εκκωφαντικών ήχων, αναπαραστάσεις τελετουργιών καθώς και δρώμενα που μαρτυρούν τις ρίζες των λαών που έλαβαν μέρος.

Έτσι, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματά τους και να διασκεδάσουν  γνωρίζοντας την πολιτιστική κληρονομιά  του κάθε τόπου. Δρώμενα με περιεχόμενο που αναδεικνύουν πολιτισμούς και έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο είναι απαραίτητα για την σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στους λαούς.

Πηγή : https://makthes.gr

Αϊδίνη Χριστίνα, Γιδάρου Αικατερίνη, μαθήτριες της Β΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης