Σύμφωνα με την Αnne Layfield, επίτροπο της Βρετανίας, τα παιδιά δεν είναι έτοιμα να κατανοήσουν τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται από το κοινωνικό δίκτυο και έτσι με τις δημοσιεύσεις που αναρτούν βάζουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, ενώ οι γονείς πιστεύουν ότι μπορούν να αποφύγουν μόνα τους τις παγίδες των social media. Στον λόγο της τόνισε ότι τα παιδιά πρέπει να μάθουν τα δικαιώματα τους στο διαδίκτυο από την ηλικία των τεσσάρων ετών και οι κανόνες πρέπει να ξαναγραφτούν. Έως τότε πρότεινε τον διορισμό Συνήγορου του Πολίτη που θα είναι υπεύθυνος για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα η πλειοψηφία των χρηστών του instagram, όπως και του υπόλοιπου ίντερνετ, αποτελείται από άτομα προεφηβικής ηλικίας, τα οποία το χρησιμοποιούν χείριστα. Έτσι, οι εταιρίες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει άμεσα να αντιδρούν και να διαγράφουν απευθείας ακατάλληλο και παράνομο περιεχόμενο.
Η επικεφαλής της πολιτικής του instagram, Michelle Napchan, δήλωσε: «Προτεραιότητά μας ήταν ανέκαθεν η παροχή σαφών πληροφοριών και η εύκολη κατανόηση των πολιτικών ασφαλείας και προστασίας των προσωπικών δεδομένων από τους χρήστες». Εν τέλει, επισημαίνει ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για την ασφάλεια των παιδιών και τις ιδιωτικής τους ζωής, έτσι ώστε οι γονείς να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.
Πηγή: http://saferinternet4kids.gr
Από τις μαθήτριες της Β΄ Τάξης Ελευθερία Γιάνναρου και Αγάπη Γεωργιάδου