Σοκάρει το περιστατικό που συνέβη στο Παρίσι: Ένας λευκός ρινόκερος σκοτώθηκε από λαθροκυνηγούς για το κέρατο του

ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ

 

Στον ζωολογικό κήπο του Παρισιού λαθροκυνηγοί σκότωσαν έναν λευκό ρινόκερο για το κέρατό του. Το κέρατο αφαιρέθηκε με αλυσοπρίονο. Δεν έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο πoτέ στην Ευρώπη.

Στις 7 Μαρτίου οι υπεύθυνοι του ζωολογικού βρήκαν τον νεαρό λευκό ρινόκερο Vince νεκρό στον περιφραγμένο χώρο όπου ζούσε, έχοντας αφαιρεμένο το κέρατο του. Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της La Parisien, ο άτυχος ρινόκερος πυροβολήθηκε τρεις φόρες στο κεφάλι και έπειτα του αφαιρέθηκε το κέρατο. Επίσης, έλειπε ένα κομμάτι και από το μικρότερο κέρατο του ρινόκερου, υποδεικνύοντας πως ενδεχομένως οι λαθροκυνηγοί που μπήκαν παράνομα στην περίφραξη, είτε έφυγαν άρον άρον είτε χάλασε ο εξοπλισμός τους.

Το κέρατο του ρινόκερου μπορεί να αποφέρει μέχρι και 40.000 ευρώ το κιλό  στη μαύρη αγορά. Οι λαθροκυνηγοί πιστεύεται από τις αρχές ότι είχαν σκοπό να αφαιρέσουν τα κέρατα και των δύο άλλων λευκών  ρινόκερων, του 5 ετών Bruno και της 37ετών Gracie, αλλά  τα δύο αυτά ζώα ευτυχώς παραμένουν ασφαλή.

Ο  Vince γεννήθηκε στην Ολλανδία στον ζωολογικό κήπο Burgers στις 22 Σεπτεμβρίου 2012 μαζί με τον Bruno. Τα δύο αυτά ζώα μεταφέρθηκαν στο Παρίσι στις 15 Μαρτίου 2015. Το συμβάν αυτό προκάλεσε πανικό στον ζωολογικό κήπο καθώς και θλίψη στους ανθρώπους που είχαν «δεθεί» με το άτυχο αυτό ζώο.

 

Πηγή: www.lifo.gr

 

Αρζίδου Βάσω, Αλεξοπούλου Ανθή, μαθήτριες της Β΄ Τάξη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης