Τι θα κάνουμε αν τελικά… δεν είμαστε μόνοι;

diastima-696x464

Αστροφυσικοί και αστρονόμοι συμφωνούν ότι δεν είμαστε μόνοι. Μαζί τους και ο StephenHawking.

Σίγουρα δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την μορφή των εξωγήινων όντων. Θα μπορούσαν να διαφέρουν από τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Οι αστρονόμοι χρόνια αναζητούν πλανήτες με συνθήκες ευνοϊκές για την ανάπτυξη ζωής.

Φυσικά το ερώτημα παραμένει ένα: τι θα κάνουμε, αν βρούμε εξωγήινη ζωή; Ποια θα είναι η αντίδρασή μας; Όλοι πρέπει να απαντήσουμε σε ένα τέτοιο ερώτημα. Η απάντησή μας εξαρτάται από τον χαρακτήρα των όντων αυτών.

Το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ασχολήθηκε με το θέμα και μετά από έρευνα που παρουσίασαν στο Austinστο συνέδριο AAAS, αποδείχθηκε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν θετικά την επαφή με εξωγήινους.

Οι ερευνητές επέλεξαν 5 άρθρα για διαφορετικές ανακαλύψεις, όπως τα απολιθωμένα βακτήρια που βρέθηκαν σε μετεωρίτη του Άρη το 1996 και η ανακάλυψη 7 πλανητών όμοιων με τη Γη το 2017. Με το σύστημα LIWC, το οποίο αναγνωρίζει τα συναισθήματα που έχουν οι λέξεις, αποδείχθηκε ότι τα θετικά συναισθήματα υπερίσχυαν, ακόμα και σε έρευνα σε 500 άτομα για τις αντιδράσεις των ανθρώπων για τα μικροβιακά βακτήρια.

Πηγή: http://www.tovima.gr/science/article/?aid=943909

Κομπόγιαννος Δημήτρης, μαθητής της Β΄ Τάξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης