Video Game music και ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων στο Μέγαρο Μουσικής

a376e14c23f6dde98975a69440552c22_XL

Μια διαφορετική συναυλία παρακολούθησαν οι μαθητές της χορωδίας και της ορχήστρας του σχολείου μας στις 13 Μαρτίου, όταν επισκέφτηκαν με τις εκπαιδευτικούς Ιορδανίδου Σοφία, Βαληλή Μαίρη, Κορδάτου Αθηνά και Τζελαλή Αικατερίνη το Μέγαρο Μουσικής.

Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (MOYSA) και η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης συνέπραξαν  για να παρουσιάσουν τη μουσική επένδυση από δημοφιλή video games όπως Super Mario Bros, World of Warcraft, Pokemon, The legend of Zelda, Final Fantasy VII, The Elder Scrolls V: Skyrim, The Witcher 3: Wild Hunt, Monster Hunter κ.ά., μουσική σίγουρα αναγνωρίσιμη από τους περισσότερους.

Έξω από την αίθουσα, στο φουαγιέ του κτιρίου Μ1, οι μαθητές περιηγήθηκαν και στην εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έκθεση «Ταξίδι στην ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα: από τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων 120 π.Χ. μέχρι τον υπολογιστή Commodore Amiga της δεκαετίας του ’70». Στην έκθεση ξεχώριζε ένα πιστό και λειτουργικό αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων, το οποίο κατασκεύασε ο Αριστείδης Βούλγαρης, βιολιστής στη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά και κατασκευαστής αστρονομικών οργάνων, καθώς και συνεργάτης της NASA!  Επιπλέον, βρίσκονταν στην έκθεση τοποθετημένοι και παλαιοί υπολογιστές από τον Σύλλογο RETROCLUB, στους οποίους οι μαθητές έπαιξαν ρετρό ηλεκτρονικά παιχνίδια, παίρνοντας μια γεύση από τα πρώιμα δείγματα του δημοφιλούς αυτού είδους διασκέδασης.

Η διδακτική επίσκεψη έκλεισε με περιήγηση στα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Θεσσαλονίκης με την πολιτιστική γραμμή του ΟΑΣΘ, μια περιήγηση που έφερε τους μαθητές σε επαφή με την μακραίωνη ιστορία της πόλης μας, από τους αρχαίους, ελληνιστικούς, ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους μέχρι σήμερα.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης