Παιδιά, μένουμε σπίτι παρέα με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση!

menoumespitilogoΗ παγκόσμια κοινότητα δοκιμάζεται από μια πρωτοφανή κρίση λόγω της πανδημίας του Covid -19, του γνωστού σε όλους μας πια κορονοϊού. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Στο πλαίσιο της πανδημίας και με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας η Κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία της χώρας στις 11/03/2020 για την αποφυγή της διασποράς του ιού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αποκοπή από τη μια των μαθητών από τη θεσμική εκπαίδευση και την ενεργοποίηση από την άλλη των ψηφιακών εργαλείων που διαθέτει το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα η εξ αποστάσεως διδασκαλία σε όλη την επικράτεια. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για τη συμμετοχή των παιδιών στην εξ αποστάσεως διδασκαλία είναι η εγγραφή τους στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ), ώστε να αποκτήσουν μαθητικό λογαριασμό ΠΣΔ μέσω του οποίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν στις διαθέσιμες πλατφόρμες τηλεκπαίδευσης. H εγγραφή των παιδιών στο ΠΣΔ γίνεται από τους γονείς στη σελίδα : https://register.sch.gr/students/
Παρακαλούμε τους γονείς κατά την εγγραφή των παιδιών στο ΠΣΔ να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους έτσι όπως είναι δηλωμένα στο σχολείο. Ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) τoυ μαθητή, που θα ζητηθεί, υπάρχει στον Έλεγχο Α΄Τετραμήνου. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής αποστέλλεται ηλεκτρονικά στο σχολείο το e-mail των παιδιών, ώστε να γίνει πιο εύκολη η ταυτοποίηση και η εγγραφή τους στις ηλεκτρονικές τάξεις των καθηγητών τους.
Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας ετοιμάζονται να ανταποκριθούν στη νέα πρόκληση της εποχής, στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, κρατώντας ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τους μαθητές τους, για να βγουν όλοι μαζί νικητές από αυτή τη δύσκολη περίοδο. Ήδη ενεργοποιήθηκαν διδάσκοντες του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου δοκιμάζοντας υποδομές και πλατφόρμες για τηλεκπαίδευση, παράγοντας εκπαιδευτικό υλικό και αναζητώντας επιπλέον τρόπους υποστήριξης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, παρόλο που και αυτοί δεν έχουν επιμορφωθεί ούτε και ο δικός τους εξοπλισμός είναι πάντα αρκετός για τα νέα δεδομένα.
Αναμένουμε λοιπόν νέες οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και γνωρίζουμε τα εγγενή προβλήματα που αντιμετωπίζετε, καθώς δεν είναι πάντα εύκολη η απρόσκοπτη πρόσβαση στο διαδίκτυο, γνωρίζουμε τη δυσκολία να έχουν ταυτόχρονα πρόσβαση στο διαδίκτυο όλα τα μέλη μιας οικογένειας, αφού και ο αριθμός των υπολογιστών δεν μπορεί να επαρκεί για κάθε μέλος της, ενώ η πρόσβαση μέσω φορητών συσκευών (smartphones, tablets κ.ά) είναι προβληματική λόγω υπερφορτωμένου δικτύου, ώστε να μπορέσει να αξιοποιήσει το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό ο μαθητής. Πιστεύουμε όμως ότι θα μπορέσουμε να τα ξεπεράσουμε κάνοντας αρχικά χρήση της ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης μέσα από την η-τάξη (https://eclass.sch.gr/modules/auth/opencourses.php?fc=2958) όπου ήδη έχουν αναρτήσει εκπαιδευτικοί του σχολείου μας υλικό ή μέσα από την Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα “e-me”, μέσα από ατομικά μπλοκ των εκπαιδευτικών (π.χ. δικτυο-δράσεις για τα φιλολογικά μαθήματα ή της Φυσικής) ή μέσα από εκπαιδευτικό υλικό που υπάρχει στις σελίδες του Υπουργείου στο «Φωτόδεντρο», τον Εθνικό Συσσωρευτή Εκπαιδευτικού Περιεχομένου για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Για εμάς προτεραιότητα έχει επίσης η προστασία των προσωπικών δεδομένων των ανήλικων μαθητών/τριών μας, καθώς και η όποια τηλεκπαίδευση θα πρέπει να έχει ως στόχο το παιδαγωγικό όφελος χωρίς σημαντικά προβλήματα τεχνικής φύσεως και για όλα αυτά θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η πλατφόρμα του ΠΣΔ είναι υπερφορτωμένη λόγω της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για τον λόγο αυτό συχνά τα παιδιά δε θα μπορούν να εισέρχονται εύκολα σε αυτήν. Γι΄αυτό προτείνεται να δοκιμάζουν με υπομονή – όσες φορές χρειαστεί – την είσοδό τους με τους κωδικούς τους.
Για οποιαδήποτε πληροφορία απευθυνθείτε στο σχολείο :
τηλ. 2310764026
e-mail: mail@1gym-evosm.thess.sch.gr

http://1gym-evosm.thess.sch.gr

Να είστε όλοι υγιείς! Παιδιά, τα πράγματα είναι σοβαρά. Μένουμε όλοι στο σπίτι!
Η ομάδα σύνταξης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης