Διδακτική επίσκεψη στο Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ευόσμου

Την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021 οι μαθητές του Α3 και Β5 του Γυμνασίου μας συνοδευόμενοι από τις εκπαιδευτικούς Χατσίδου Ευαγγελία και Χατζηευστρατίου Ευαγγελία επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και ενημερώθηκαν για την ποικίλη φιλανθρωπική του δράση.

Συγκεκριμένα, αρχικά άκουσαν την ιστορία του Ιερού Ναού, ο οποίος είναι ο αρχαιότερος της Δυτικής Θεσσαλονίκης, και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους της τραπεζαρίας και της κουζίνας προετοιμασίας του συσσιτίου, το οποίο οργανώνεται σε καθημερινή βάση από εθελοντές και καλύπτει τις ανάγκες περίπου 300 συνδημοτών μας, ενώ παράλληλα γίνεται παράδοση με τρόφιμα, όπου υπάρχει ανάγκη.

Ακολούθως, είδαν τη Δομή φιλοξενίας ηλικιωμένων Παπαγεωργίου, την οποία δυστυχώς λόγω covid δεν μπόρεσαν να επισκεφτούν, ωστόσο ενημερώθηκαν για το έργο της.  Επίσης, είδαν και το βρεφονηπιακό σταθμό ο οποίος λειτουργεί παραπλεύρως της Δομής με εξαιρετικές εγκαταστάσεις.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από όλες τις δράσεις του Ιερού Ναού και δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν ξανά τους χώρους βοηθώντας εμπράκτως στις προσπάθειες όλων των συμμετεχόντων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης