Η Γ΄ Τάξη στο Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων

Το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε η Γ΄τάξη του Γυμνασίου μας στις 5 Μαΐου 2022. Πρόκειται για έναν ιστορικό χώρο, όπου εγκαταστάθηκε το στρατηγείο του Ελληνικού Στρατού από τις 24 έως τις 26 Οκτωβρίου του 1912. Εδώ έγιναν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Έλληνα Αρχιστράτηγου διαδόχου Κωνσταντίνου και του Χασάν Ταχσίν Πασά, του Τούρκου διοικητή της Θεσσαλονίκης, που οδήγησαν στην τελική παράδοση της Θεσσαλονίκης στους Έλληνες.
Οι μαθητές είχαν διδαχτεί τα ιστορικά γεγονότα και είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για μια επίσκεψη στην έπαυλη Τοψίν. Είχαν την ευκαιρία, λοιπόν, να ξεναγηθούν εκεί όπου εκτίθενται πολεμικά κειμήλια, στρατιωτικές στολές, όπλα, μετάλλια, πίνακες, έπιπλα, οικιακά σκεύη και άλλα αντικείμενα εντός της κατοικίας. Παράλληλα, στον προαύλιο χώρο επισκέφτηκαν τους στάβλους αλλά και την αποθήκη όπου βρίσκονται ιατρικά εργαλεία της εποχής.
Ήταν μια ευχάριστη και ουσιαστική εμπειρία για όλους. Την επίσκεψη οργάνωσαν οι καθηγήτριες που διδάσκουν το μάθημα της Ιστορίας στη Γ΄ Τάξη Λιόρα Θ. και Παρασκευαΐδου Ε., ενώ συνόδευσαν και οι φιλόλογοι του σχολείου Ανθομελίδου Χ. και Γώτσιου Φ.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης