Συμμετοχή των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Εύοσμου στο 2o Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο “Διερευνώντας τον φυσικό κόσμο, κάνουμε πειράματα….. τηρώντας τις αποστάσεις”

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκε το 2ο Διαδικτυακό Μαθητικό Συνέδριο με τίτλο: “Διερευνώντας τον φυσικό κόσμο, κάνουμε πειράματα …τηρώντας τις αποστάσεις”
Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο ολοκλήρωσης και διάχυσης της δράσης “Παίζοντας με τις Φυσικές Επιστήμες …τηρώντας τις αποστάσεις!”, η οποία υλοποιήθηκε από τα Ε.Κ.Φ.Ε. Ευόσμου και Νεάπολης, σε συνεργασία με τους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ04 και ΠΕ70 του 2ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας. Το συνέδριο πραγματοποιείται από κοινού με τους Σ.Ε.Ε. ΠΕ04 του 1ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας και τα Ε.Κ.Φ.Ε. Κέντρου και Τούμπας της Δ.Δ.Ε. Ανατολικής Θεσσαλονίκης, τα οποία διοργάνωσαν αντίστοιχη δράση.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν εργασίες τις οποίες ετοίμασαν οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στη δράση υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Τζελαλή Αικατερίνης (ΠΕ 04) και αφορούν βιντεοσκοπημένες πειραματικές δραστηριότητες, διερευνητικού τύπου, Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας και Γεωγραφίας.
Από το 1ο Γυμνάσιο Ευόσμου παρουσιάστηκαν τα βιντεοσκοπημένα πειράματα που ετοίμασαν οι μαθητές/τριες από τη Β τάξη:
1) Παπαϊωάννου Δέσποινα Ελένη (Ελίνα) και Μιχαήλ Θεοδώρα, που πραγματοποίησαν το πείραμα με τίτλο «Στήλη πυκνότητας»
2) Τογγρού Ραφαηλία Θεοδώρα και Γεράκης Αργύρης, που πραγματοποίησαν το πείραμα με τίτλο «Ατμοσφαιρική Πίεση»

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους στη δράση αυτή.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο αντίστοιχα στα παρακάτω λινκ:
Στήλη πυκνότητας
https://mega.nz/file/nOxEEKIJ#18a53zbKpkVhquAnE3E0FSron1Dr_j2dQssr8auc1uE
Ατμοσφαιρική πίεση
https://mega.nz/file/GLxEgTLT#0Ez0UG7d3fDtbIDs2gyR2IiNCJjma1WExCcuue0rzlI

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης