Βράβευση εισακτέων του Ευόσμου

Βράβευση εισακτέων του Ευόσμου 1

    Η ενορία Αγίου Αθανασίου και Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την παράδοση πολλών χρόνων βράβευσε τους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητές του Ευόσμου του σχολικού έτους 2012-1013. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην κατακόμβη του ιερού ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 20:00 μ.μ.

 

Παρόντες στην εκδήλωση  ήταν οι επιτυχόντες μαθητές συνοδεία συγγενικών και φιλικών τους προσώπων. Επίσης, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης, καθώς και ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας. Η βραδιά άνοιξε με ομιλία του οικοδεσπότη, π. Γεώργιου Μίλκα, ο οποίος αναφέρθηκε στους προστάτες των Γραμμάτων, Τρεις Ιεράρχες, στο έργο τους και στη δύναμη της αγάπης. Ακολούθησε πρόγραμμα με ελληνικά και ξένα τραγούδια  από το μουσικό σχήμα της κατακόμβης, υπεύθυνος του οποίου είναι ο κ..Χρήστος Νευρίδης.

 

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε το όνομα της μαθήτριας με τον  υψηλότερο βαθμό πρόσβασης, της Τσακμάκη Ευαγγελίας  από το 2ο Γενικό Λύκειο Ευόσμου, η οποία εισήχθη στην Ιατρική Σχολή  Θεσσαλονίκης. Η Εκκλησία  πρόσφερε στη μαθήτρια  μια υποτροφία, επονομαζόμενη »Υποτροφία Αγίου Αθανασίου», που περιλάμβανε  έναν έπαινο υπογεγραμμένο από τον δήμαρχο και τον δεσπότη, όπως και μια επιταγή 2.000 Ευρώ  για τα πρώτα φοιτητικά της έξοδα. Ακολούθησε μία σύντομη ομιλία της μαθήτριας και  στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σεβασμιότατος κ. Βαρνάβας, ο οποίος συνεχάρη και έδωσε τις ευχές του στους επιτυχόντες.

Η εκδήλωση  ολοκληρώθηκε  με την απονομή -  βράβευση  και των υπολοίπων εισακτέων από τον Μητροπολίτη κ.Βαρνάβα με έναν χρυσό σταυρό και με μια αναμνηστική φωτογραφία.

 

Αυτό που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ο μεγάλος αριθμός των μαθητών που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με υψηλό βαθμό. Αυτό μας παρακινεί να προσπαθήσουμε να πετύχουμε και εμείς το ίδιο… Ελπίζουμε αν παρακολούθησαν την εκδήλωση και άλλα παιδιά της ηλικίας μας, να επηρεάστηκαν και αυτά στον ίδιο βαθμό.

 

Ζαφειρώ Καϊτελίδου, Βασιλική Κουρέα και Αναστασία Μούσα,

μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης