6η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Δήμου Καλαμαριάς

 

Ο Δήμος Καλαμαριάς με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού – Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων και την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διοργάνωσε την 6η Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών, την Παρασκευή 28  στις 12:15  στο Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”.

Στη Συνάντηση, η οποία τελεί υπό την επιστημονική καθοδήγηση των Συμβούλων Εκπαίδευσης Μουσικής,  συμμετέχουν 27 χορωδίες σχολικών μονάδων  .

Σπουδαία ήταν η εμφάνιση της χορωδίας μας , με Μαέστρο την κ. Ιορδανίδου Σοφία καθηγήτρια μουσικής του 1ου Γυμνασίου Ευόσμου .

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη του σημαντικότατου μουσικού κι εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται από τις σχολικές χορωδίες, η διεύρυνση του θεσμού της χορωδίας σε περισσότερα σχολεία, η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των σχολικών μουσικών σχημάτων και η ενίσχυση της συμμετοχής των μελών σε αντίστοιχα μουσικά σχήματα μετά την αποφοίτηση τους.

Την καλλιτεχνική επιτροπή της συνάντησης απαρτίζουν οι:  Πελαγία Κοντομάρκου και Εύη Βετουλάκη (εκπαιδευτικοί μουσικής), Βασίλειος Βασιλείου και Γιάννης Ζγούρας (διδάσκοντες στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), Δημήτρης Δελφινόπουλος (μουσικός Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης), Δημήτρης Μπάκας (συνθέτης – καθηγητής σύνθεσης) και Γιάννης Κούκας (αρχιμουσικός της φιλαρμονικής και δ/ντης παιδικών και χορωδιών ενηλίκων του Δήμου Καλαμαριάς).

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Διεύθυνση του σχολείου μας τον κ. Νιγριτινό Γεώργιο αλλα και στους συνοδούς καθηγητές  κ. Βαληλή Μαρία και τον κ. Ποντίκα Σάββα . Τέλος ένα  μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς που ήταν αρωγοί στην προσπάθεια των παιδιών τους.

unnamed (1)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης