«Σπάμε τη σιωπή, ενώνουμε τις φωνές ενάντια στη βία»

Στην Πανελλήνια Δράση, με συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα, που οργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων για την ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, υπό την Αιγίδα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, συμμετείχε το σχολείο μας την Τετάρτη 6 Μαρτίου στην πλατεία του Ευόσμου.

Στη δράση πήραν μέρος 20 μαθητές και μαθήτριες από την ομάδα διαμεσολάβησης και την λέσχη ζωγραφικής του σχολείου, με υπεύθυνες καθηγήτριες την Πέτσα Αναστασία και την Κορδάτου Αθηνά.

1ο_Γ σιο_Ευόσμου2

Η δράση είχε σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας τόσο στο σχολείο όσο και σε άλλα κοινωνικά/θεσμικά πλαίσια όπως είναι η οικογένεια, η εργασία, ο αθλητισμός, κ.λπ.  Επιμέρους στόχοι  ήταν οι μαθητές/τριες:

-να ορίζουν τη βία και τον εκφοβισμό

-να αναγνωρίζουν φαινόμενα βίας και εκφοβισμού και τις μορφές τους

-να κατανοούν τα συναισθήματα της βίας και του εκφοβισμού

-να αναφέρουν φαινόμενα βίας και εκφοβισμού

-να αξιολογούν θετικά το σπάσιμο της σιωπής σε φαινόμενα βίας και εκφοβισμού

-να χρησιμοποιούν ειρηνικές πρακτικές επίλυσης των συγκρούσεων

Το σπάσιμο των μπαλονιών ως στοιχείο της δράσης συμβόλιζε το σπάσιμο της σιωπής ενάντια στη βία, ενώ το ταυτόχρονο σπάσιμό τους συμβόλιζε ότι ενώνουμε τις φωνές όλοι/ες μαζί.

πρόβα_5 3

Ευχή  όλων είναι να περάσουν αυτά τα μηνύματα σε όλη την κοινωνία, ώστε να μην ερχόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα βίας και εκφοβισμού ούτε στη σχολική κοινότητα ούτε στην ευρύτερη κοινωνία.



Λήψη αρχείου

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης