Φτάνοντας στη λήξη των μαθημάτων και στον προγραμματισμό των ενδοσχολικών εξετάσεων

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες των μαθημάτων και του τρέχοντος σχολικού έτους. Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με Υπουργική Απόφαση με θέμα «Λήξη μαθημάτων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διδακτικού έτους 2023-2024», η ημερομηνία λήξης μαθημάτων για τα Γυμνάσια ορίζεται η Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, ημερομηνία κατά την οποία δε διεξάγονται μαθήματα και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών αποφασίζει για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών.
Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθημάτων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται από τον Διευθυντή του Γυμνασίου στους μαθητές τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων. Ως ανωτέρω, ορίζεται πρόγραμμα εξετάσεων και για τις κατατακτήριες εξετάσεις των κατ’ ιδίαν διδαχθέντων και στρατεύσιμων μαθητών.
Χρονοδιάγραμμα Εξετάσεων:
Μετά τη λήξη των μαθημάτων εφαρμόζεται το ακόλουθο χρονοδιάγραμμα για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών των Γυμνασίων της χώρας: Οι προαγωγικές εξετάσεις και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών/τριών της Α΄, Β΄και Γ΄ τάξης των Γυμνασίων στα μαθήματα της Ομάδας Α’ διεξάγονται από τη Δευτέρα 03 Ιουνίου 2024 έως τη Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024. Τα μαθήματα της Ομάδας Α’ στα οποία εξετάζονται οι μαθητές είναι επτά (7) : 1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και Νεοελληνική Λογοτεχνία), 2) Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Αρχαία Ελληνική Γλώσσα, Αρχαία Ελληνικά Κείμενα από Μετάφραση), 3) Μαθηματικά, 4) Φυσική, 5) Ιστορία, 6) Αγγλικά και 7) Βιολογία. Η εξέταση στα Μαθηματικά, στη Φυσική, στην Ιστορία στα Αγγλικά και στη Βιολογία είναι δίωρη, ενώ η εξέταση στα κλαδικά φιλολογικά μαθήματα Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία και Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία είναι τρίωρη.
Επισημαίνεται ότι σε ό,τι αφορά τους ελέγχους προόδου του δευτέρου τετραμήνου, αυτοί επιδίδονται στους κηδεμόνες των μαθητών/τριών έως την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024.

Ευχόμαστε στους μαθητές μας Καλή Επιτυχία στις ενδοσχολικές εξετάσεις!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης