Η επίσκεψη μας στο TV 100 !

P1030376

Η επίσκεψη μας στο TV 100 !

 

Τις εγκαταστάσεις του δημοτικού ραδιοφώνου FM100 και του τηλεοπτικού σταθμού TV100, που στεγάζοναι στην οδό Ν. Γερμανού 1 (6Ος  όροφος), επισκέφτηκαν στις 13/03/2014 μαθητές και μαθήτριες  του Γυμνασίου μας, που συμμετέχουν στο πολιτιστικό πρόγραμμα : «ΜΜΕ: Διαβάζω -Κρίνω –Δημιουργώ».

Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία του σταθμού, που λειτούργησε το 1987 (το ραδιόφωνο) και το 1988 (η τηλεόραση), και ξεναγήθηκαν από τον κ.Βαγγέλη Πλάκα στον χώρο του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού.  Εκεί είδαν τόσο τις εγκαταστάσεις, δηλ. τα γραφεία διοίκησης του καναλιού, την αίθουσα σύνταξης, μοντάζ, μακιγιάζ, τον χώρο όπου εργάζονται οι σκηνοθέτες και οι παραγωγοί των εκπομπών, το στούντιο με τα τρία πλατό που ικανοποιεί όλο το φάσμα των εκπομπών, όσο και τον εξοπλισμό του, δηλ. κάμερες, τηλεοράσεις, κονσόλες ήχου, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα.

Την ώρα της επίσκεψης οι μαθητές είδαν να βγαίνει ζωντανά στον αέρα ραδιοφωνική εκπομπή, ενώ δε γινόταν παραγωγή τηλεοπτικής εκπομπής κι αυτό έδωσε τη δυνατότητα επίσκεψης τόσο στο χώρο απ΄ όπου ο σκηνοθέτης συντονίζει όλο το φάσμα της παραγωγής όσο και στο στούντιο.

Μετά  την ολοκλήρωση της ξενάγησης οι μαθητές έκαναν ερωτήσεις στον κ. Πλάκα σχετικές με τη λειτουργία του σταθμού και τη δουλειά του δημοσιογράφου.

Τέλος, οι μαθητές μας  μετά τη δεύτερη συνάντησή τους με τους δημοσιογράφους – η πρώτη πραγματοποιήθηκε στον χώρο του σχολείου – γνώρισαν  βιωματικά το επάγγελμα του δημοσιογράφου, τον χώρο και τον τρόπο δουλειάς του. Αυτό έξαλλου ήταν κι ένας από τους αρχικούς στόχους του πολιτιστικού προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν ως «δόκιμοι δημοσιογράφοι»!

από την ομάδα σύνταξης. 

P1030385

   P1030393

P1030394

Πατήστε εδώ για να δείτε και άλλες φωτογραφίες.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης