ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

             Την ταινία «Ονειρεύτηκα τη Θεσσαλονίκη» παρακολούθησαν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης του 1ου  Γυμνασίου Ευόσμου.

Η ταινία βασίζεται στο σενάριο ενός μαθητή του 2ου Γυμνασίου Ευόσμου, του Κωτσόπουλου Χρυσοβαλάντη, ο οποίος συμμετείχε σε διαγωνισμό σεναρίου που διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Δημοτική και Κοινωφελή Επιχείρηση  Κορδελιού – Ευόσμου και κέρδισε το πρώτο βραβείο.

Το σενάριο  του μαθητή φέρει το όνομα «Θεσσαλονίκη : 100 χρόνια γεγονότα» και η Κινηματογραφική Λέσχη του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ανάλαβε το γύρισμα της ταινίας «Ονειρεύτηκα τη Θεσσαλονίκη»  σε σκηνοθεσία της κ. Ρίτσας Γεωργιάδου.

Η ταινία αναφέρεται στους σταθμούς – γεγονότα της Θεσσαλονίκης κατά την εκατονταετία 1912-2012, στην πυρκαγιά του 1917, στην ειρηνική συνύπαρξη των τριών κοινοτήτων της πόλης, της εβραϊκής, της μουσουλμανικής, της ελληνικής ως την έλευση των προσφύγων από τη Μ. Ασία.

Μέσα από την ταινία δόθηκε στους μαθητές το ερέθισμα να προβληματιστούν και η ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την ιστορία της πόλης τους.

  Γεώργα Κατερίνα και Αγγελούση Ευγενία.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης