Παραμυθοϊστορίες!

παραμυθοϊστορίεςa

Η μαγική λέξη!

Ένα βράδυ ο ΚΑΣΙΜ πήγε σε μια σπηλιά που ο αδελφός του, του είχε πει ότι υπάρχει κρυμμένος θησαυρός. Για να ανοίξει ο βράχος που έκλεινε τη σπηλιά έπρεπε να πει μια μαγική λέξη. Ο αδελφός του είχε παραφυλάξει τους ληστές και τους είχε ακούσει να τη λένε. Πραγματικά τα κατάφερε και σε λίγο ήταν μέσα στη σπηλιά. Θαμπώθηκε από τα πολύτιμα πετράδια και το χρυσάφι. Γέμισε γρήγορα το σακίδιό του αλλά από την ταραχή του μήπως δεν προλάβει και επιστρέψουν οι ληστές ξέχασε τη μαγική λέξη και δεν μπορούσε να βγει.

Σε λίγο εμφανίστηκαν οι ληστές που τον απείλησαν πως αν δεν φύγει γρήγορα και χωρίς το σάκο θα τον σκοτώσουν με τα δόρατά τους! Δάκρυα άρχισαν να τρέχουν από τα μάτια του ΚΑΣΙΜ. Άφησε το σάκο και έφυγε τρέχοντας. Τι έπρεπε να είχε κάνει ο ΚΑΣΙΜ για να μην ξεχάσει τη μαγική λέξη;

Σοφία Μ. Γ1

 παραμυθοϊστορίες aris

Ο κυρ Πόντικας της γειτονιάς μου

Ένα αδύναμο μα πονηρό ποντικάκι βγαίνει κάθε βράδυ από το σπιτάκι του. Όλο τσαχπινιά παίζει τα ματάκια του φοβισμένα μην το φάει καμμιά πονηρή γάτα. Είναι ο βραδινός μου φίλος. Του πετάω ένα κομματάκι τυρί και τρέχει να το φάει. Μετά φεύγει και πάει στο γειτονικό σκυλάκι, τον Φριτς. Εκεί με προσοχή και ευγένεια κλέβει από το πιάτο του φαγητό!

Αγγελική Α.Γ1

Σχολιάστε

Top