ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΥ

P1040289

ζωγραφιά από την Αγγελικη

Κάποτε ζούσε ένα παιδάκι που το έλεγαν Πέτρο. Ο Πέτρος έτρωγε ηλιόσπορους στο μπαλκόνι του. Ένας ηλιόσπορος έφυγε από τα χέρια του κι έπεσε στον κήπο του. Σε λίγες μέρες έβρεξε και ο κήπος ποτίστηκε για τα καλά.
Μια μέρα που ο Πέτρος κοίταξε στον κήπο από το μπαλκόνι του είδε ένα παράξενο αλλά και πανέμορφο φυτό. Δεν ήξερε ότι αυτό το φυτό είχε φυτρώσει από τον ηλιόσπορο που του είχε πέσει.
Ρώτησε τη γιαγιά του κι εκείνη του είπε ότι το φυτό είναι ένα ηλιοτρόπιο. Ο Πέτρος όλος χαρά φύτεψε και άλλα. Η γιαγιά του είπε πως από τους ηλιόσπορους φτιάχνουμε το ηλιέλαιο και τη μαργαρίνη. Από τότε ο Πέτρος φροντίζει με πολλή αγάπη τα ηλιοτρόπιά του.
ΝΤΟΝΑΛΝΤΟ

Ένας νόστιμος ηλιόσπορος είχε πέσει σε μια λεωφόρο. Εκεί τον βρήκε ένα πουλί και τον πήρε στο ράμφος του για να μην κινδυνέψει. Ύστερα τον πήγε και τον άφησε σε ένα λιβάδι  για να είναι ασφαλής. Από τότε έγιναν φίλοι και κάθε απόγευμα έβλεπαν μαζί το ηλιοβασίλεμα!
ΣΕΒΕΡΙΑΝ

Ένας νόστιμος ηλιόσπορος ξέφυγε από ένα μαγαζί με ξηρούς καρπούς και βότανα. Άρχισε να τρέχει μέρα νύχτα ώσπου κουράστηκε! Εκεί στην ερημιά έπεσε να κοιμηθεί κάτω από ένα δέντρο. Την άλλη μέρα ξεκίνησε για να πάει στη μάνα του, ένα ηλιοτρόπιο. Όταν ανταμώθηκαν με τη μαμά και τα αδέλφια του αγκαλιάστηκαν, φιλήθηκαν και εκείνο το βράδυ αποχαιρέτησαν όλοι μαζί τον ήλιο.
ΙΩΝΑΣ

Ένας υπέροχος ηλιόσπορος ζούσε σε ένα ηλιοτρόπιο κοντά σε ένα φωτεινό δάσος. Μια μέρα πέρασε από το δρόμο κοντά εκεί ένα ηλιακό λεωφορείο. Το λεωφορείο προσφέρθηκε να τον μεταφέρει σε ένα φίλο του, ένα άλλο ηλιοτρόπιο. Είχε φτάσει ηλιοβασίλεμα όταν το ηλιακό λεωφορείο έφτασε και άφησε τον ηλιόσπορο κοντά στο ηλιοτρόπιο. Για όσους δεν ξέρουν τι είναι ηλιοβασίλεμα είναι το φως που αφήνει ο ήλιος όταν η μέρα φεύγει. Στη συνέχεια το ηλιοτρόπιο έφαγε τον ηλιόσπορο!
ΕΛΕΝΑ

Μια φορά ζούσε ένα νεαρός ηλιόσπορος που ήθελε να εξερευνήσει τον κόσμο. Έτσι ένα περιστέρι άρπαξε τον ηλιόσπορο και τον πήγε στην πλατεία Ομόνοιας. Καθώς πετούσαν το περιστέρι είδε κάτι που έλαμπε στον ουρανό. Ήταν ένα ηλιακό λεωφορείο! Το περιστέρι άφησε τον ηλιόσπορο στο λεωφορείο που τον πήγε στο CENTRALPARK. Εκεί τι τύχη έπεσε πάνω σε ένα αγριόχορτο όπου έζησε ωραία και κάθε μέρα λιαζόταν στον ήλιο!
ΒΑΣΙΛΗΣ

Ένας όμορφος ηλιόσπορος είδε κάποτε ένα παράξενο φως στον ουρανό. Το φως ερχόταν από ένα λεωφορείο που ήταν φωτεινό όπως ο ήλιος. Όταν το λεωφορείο προσγειώθηκε είχε φύγει το ηλιοβασίλεμα και είχε βραδιάσει. Η πόρτα άνοιξε και ο θείος του ηλιόσπορου τον προσκάλεσε να ανέβει.Ο ηλιόσπορος ανέβηκε στο λεωφορείο. Το ηλιακό λεωφορείο ξεκίνησε πάλι και ο ηλιόσπορος ταξίδευσε στο ηλιακό μας σύστημα.
ΑΜΑΛΙΑ

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας νόστιμος ηλιόσπορος. Ο σπόρος κατρακύλησε από το λουλούδι που το λέμε ήλιο. Ο αέρας πήρε τον σπόρο και τον προσγείωσε πάνω σε ένα ηλιακό λεωφορείο. Το λεωφορείο αυτό διέσχισε μια φωτεινή λεωφόρο κι έφτασε σε ένα καταπράσινο λιβάδι ποτισμένο καλά. Εκεί ο σπόρος έπεσε από το λεωφορείο πάνω στο χώμα. Στριφογύρισε για να βολευτεί και χώθηκε μέσα στο χώμα. Μετά από λίγο καιρό το λιβάδι γέμισε χαρούμενα ηλιοτρόπια γεμάτα ηλιόσπορους. Ένας από αυτούς ήταν και ο ηλιόσπορος μας. Τώρα έτσι όπως ήταν ψηλά έβλεπε το όμορφο φως του ηλιοβασιλέματος!
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Β.

Την άνοιξη  φύτρωσαν τα ηλιοτρόπια στη Σάμο. Μια Παρασκευή ένας ηλιόσπορος έπεσε από ένα. Όταν ήρθε το ηλιοβασίλεμα και το φως της μέρας έσβησε, ο φωτεινός ουρανός σκοτείνιασε, η ηλιακή λεωφόρος μαύρισε και ο ηλιακός σταθμός σταμάτησε. Ο ηλιόσπορος μας άρχισε να τρέχει και να τρέχει, να πηδά και να πηδά όλο και πιο ψηλά. Πέρασε από ένα δάσος όπου όλα ήταν σκοτεινά και νυχτερίδες πετούσαν παντού! Ξαφνικά έπεσε σε ένα ποτάμι, το ποτάμι τον οδήγησε στη θάλασσα και η θάλασσα κοντά στην απέναντι στεριά. Είχε ήδη ξημερώσει όταν τον πήρε ένα ηλιακό λεωφορείο που πετούσε εκεί κοντά και τον πήγε στην Τουρκία! Είδε κι εκεί λιβάδια γεμάτα με ηλιοτρόπια. Σε ένα υπήρχε μια θέση κενή ανάμεσα στους άλλους λιόσπορους έτσι ρώτησε αν μπορεί να μπει σε εκείνη τη θέση. Τα ηλιοτρόπια και οι άλλοι ηλιόσποροι δέχτηκαν . Τότε με ένα πήδο μπήκε στην καινούρια του θέση. Τι ωραία που ήταν!
ΑΝΔΡΕΑΣ

Σε ένα σπίτι, σε ένα άδειο βαζάκι ζούσε ένας ηλιόσπορος που είχε απομείνει. Ήταν λυπημένος κυρίως επειδή το βαζάκι ήταν κλεισμένο. Κάποτε κάποιος άνοιξε το βαζάκι και το ξέχασε ανοιχτό. Τότε ο ηλιόσπορος αποφάσισε και πήδηξε έξω.
- Εεε! Ο ηλιόσπορος το σκάει! φώναξε το βαζάκι.
- Ναι πάω να να βρω ένα ηλιοτρόπιο και να δω ένα φωτεινό ηλιοβασίλεμα. Απάντησε ο σπόρος μας.
- Πώς θα πας; Ρώτησε το βαζάκι
- θα πάρω το ηλιακό λεωφορείο, θα περάσω τη λεωφόρο Συγγρού και θα κατέβω στο πρώτο λιβάδι που θα βρω.
Έτσι και έγινε. Ο ηλιόσπορος έφτασε σε ένα λιβάδι με υπέροχα ηλιοτρόπια. Σκαρφάλωσε σε ένα και μπήκε σε μια θέση.

-Ποπό είναι τόσο όμορφα ας είναι όμορφο και το ηλιοβασίλεμα. Ξεφώνισε από τη χαρά του ο ηλιόσπορος.
- Το ηλιοβασίλεμα; Είπε ένα σκουλήκι πιο πέρα.
- Ναι, ποιο είναι το πιο ψηλό κτίριο για να το δω;
- Έχουμε εκεί απέναντι έναν ουρανοξύστη!

Ο ηλιόσπορος σκαρφάλωσε στον ουρανοξύστη την ώρα που ο ήλιος βασίλευε.
- Απίστευτο, δεν έχω ξαναδεί τέτοιο φως!
- θες να δεις περισσότερο; Ρώτησε μια πεταλούδα
- Ναι, πολύ!
- Τότε ανέβα στα φτερά μου και θα σε πάω στο ηλιακό σύστημα, στο διάστημα. Θέλεις;
- Αν θέλω λέει ανυπομονώ να φτάσουμε!!!!
- Φύγαμεεεεε!
ΛΗΔΑ

Κάποτε ένας ηλιόσπορος ήθελε να βγει από το «σπίτι» του ,ένα ηλιοτρόπιο, για να γνωρίσει τον κόσμο. Ένα ηλιόλουστο πρωινό ξεκίνησε η μικρή του περιπέτεια.
Πήδηξε κάτω, περπάτησε μέσα από κήπους και βγήκε σε μία λεωφόρο με πολλά δέντρα, μαγαζιά, αυτοκίνητα και στάσεις λεωφορείων.

Κοντοστάθηκε σε μία άκρη και σκέφτηκε να ανέβει σε ένα λεωφορείο. Ξαφνικά ένα μικρό σπουργιτάκι τον άρπαξε και τον σήκωσε πολύ ψηλά, πετούσανε μαζί! Σε μια στιγμή το σπουργιτάκι προσπάθησε να τον φάει, δεν μπόρεσε όμως και ο σπόρος μας έπεσε. Έπεσε από εκεί πάνω ψηλά και χτύπησε θανάσιμα!
Περνώντας ο κόσμος τον πάταγε, τον έχωσε μέσα στη γη και αυτός έριξε ρίζες, έβγαλε βλαστό κι έγινε ξανά ένα πανέμορφο ηλιοτρόπιο!
ΑΓΓΕΛΙΚΗ

Ένας χαρούμενος ηλιόσπορος ξεπρόβαλλε από το φωτεινό ηλιοτρόπιο του απέναντι κήπου. Όποιος περνούσε σταματούσε , το θαύμαζε και θαμπωνόταν από την ομορφιά του.
Ένα απόγευμα κατά το ηλιοβασίλεμα, την ώρα δηλαδή που το ηλιακό φως έχανε τη δύναμή του, ένα σχολικό λεωφορείο που διέσχιζε τη λεωφόρο σταμάτησε απότομα.. Ο ηλιόσπορός μας χωρίς να χάσει χρόνο πήδησε από το ηλιοτρόπιο και έτρεξε στο λεωφορείο, χώθηκε μέσα τη στιγμή που οι πόρτες έκλειναν! Κανείς δεν τον ξαναείδε στη γειτονιά . Τι να απέγινε;
ΣΟΦΙΑ

Κάποτε υπήρχε ένα παιδάκι που το έλεγαν Ήτα. Μια μέρα είδε ένα όνειρο με ένα ηλιακό λεωφορείο που σε πήγαινε παντού. Το λεωφορείο κινούνταν με την ενέργεια από τον ήλιο. Ο Ήτα κοιτούσε έξω από το παράθυρο τις πολυκατοικίες, τη φαρδιά λεωφόρο και τα πάρκα.
Το λεωφορείο σταμάτησε σε μια στάση. Απ` έξω ήταν ένα ηλιοτρόπιο γεμάτο ηλιόσπορους. Ο Ήτα το πήρε και το έβαλε στη δεξαμενή του λεωφορείου. Τότε συνέβη κάτι παράξενο. Το λεωφορείο έπαιρνε ενέργεια για να κινείται από το ηλιοτρόπιο την νύχτα που δεν υπήρχε ο ήλιος! Ο Ήτα γύρισε σπίτι του και το άλλο πρωί πήγε χαρούμενος στο σχολείο.
ΝΙΚΟΛΑΣ

Ζούσε σε ένα πάρκο ένα ηλιοτρόπιο από το οποίο μια μέρα ξεπήδησε ένας ηλιόσπορος και κατέληξε να κυλάει σε μια φωτεινή, κεντρική λεωφόρο. Περιπλανήθηκε όλη μέρα μέχρι το ηλιοβασίλεμα μέχρι που έφτασε σε μία στάση. Εκεί κάθισε κουρασμένος. Κάποια στιγμή είδε ένα φως να έρχεται από μακριά. Ήταν ένα ηλιακό λεωφορείο. «Δεν μπαίνω μέσα να συνεχίσω ξεκούραστα;» σκέφτηκε. Πήδησε μέσα αποφασισμένος να συνεχίσει το ταξίδι του όπου τον βγάλει.
ΦΙΛΙΠΠΑ

Ένα πρωινό πήρα το λεωφορείο για να πάω στο σπίτι της γιαγιάς μου. Μόλις βγήκα στη μεγάλη λεωφόρο προς την εξοχή τα μάτια μου γέμισαν φως, αφού εδώ δεν υπήρχαν πολυκατοικίες για να κρύβουν τον φωτεινό ήλιο.
Έφτασα και η γιαγιά μου είπε να ανεβούμε στην ταράτσα να μου δείξει κάτι. Δίπλα σε ένα παλιό ηλιακό θερμοσίφωνα είχε φυτέψει σε γλάστρες ηλιοτρόπια που είχαν ανοίξει. Ήταν γεμάτα ηλιόσπορους. Μου άρεσαν τόσο που τα χάζευα ως το ηλιοβασίλεμα. Φεύγοντας πήρα λίγους ηλιόσπορους να τους φυτέψω κι εγώ.
ΝΤΟΡΑ

Ένας περίεργος ηλιόσπορος αποφάσισε να ταξιδεύσει για να γνωρίσει τον κόσμο. Έτσι πήρε ένα λεωφορείο. Όλα πήγαιναν καλά μέχρι που το λεωφορείο τράκαρε πάνω σε ένα ηλιοτρόπιο που είχε ξεφυτρώσει στη μέση της λεωφόρου στα καλά καθούμενα! Το λεωφορείο χάλασε και έτσι κατέβηκε και συνέχισε με τα πόδια.
«Προς τα πού να πάω;» σκέφτηκε μιλώντας δυνατά.
«Πήγαινε προς αυτό τον φωτεινό δρόμο.» είπε ένα χελιδόνι
Έτσι έκανε, κάποια στιγμή κουράστηκε και έπεσε να κοιμηθεί. Ξαφνικά ξύπνησε καθώς ένιωσε ότι κάποιος τον δάγκωνε! Ήταν μυρμήγκια που τον κουβαλούσαν προς τη φωλιά τους! Παλεύοντας κατάφερε να σωθεί αλλά είχε μείνει μισός! Έτσι έφτασε κάποτε στη χώρα των Γλυκών όπου του είπαν ότι είναι ένα από τα πιο όμορφα σπόρια!
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

Ένας νόστιμος ηλιόσπορος είχε πέσει από έναν επιβάτη μέσα στο λεωφορείο που πήρα. Καθώς περνούσαμε από την Αγίου Κωνσταντίνου μου έπιασε την κουβέντα και μου διηγήθηκε την ιστορία του:
- Η μητέρα μου η κυρία Ηλιοτρόπιο χρειαζόταν πολύ φως για να επιζήσει. Έτσι το πρωί που είχε ήλιο άνοιγε τα πέταλά της και τα κρατούσε ανοιχτά ως το ηλιοβασίλεμα που τα έκλεινε. Μια μέρα  ήρθαν να μας μαζέψουν έμενα και τα αδέλφια μου. Μας καβούρδισαν, μας αλάτισαν και μας πήγαν σε ένα μαγαζί. Εκεί μας έβαλαν σε σακουλάκια. Τότε ήρθε να με πάρει ένας πελάτης που πήρε αυτό το λεωφορείο. Τυχαία του έπεσα κάτω και τότε με βρήκες εσύ!
Ακούγοντας τον ηλιόσπορο, ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό μου!
ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

 

Σχολιάστε

Top