Τα αρνητικά και τα θετικά της τηλεόρασης

tv

Από εσάς εξαρτάται!!! Διαλέξτε σωστά τι θα δείτε!!!

Πριν 40 χρόνια ήρθε στην Ευρώπη μια νέα εφεύρεση, η τηλεόραση, που πραγματικά άλλαξε τη ζωή των ανθρώπων. Δεν κατασκευάστηκε τότε, αλλά αρκετά χρόνια πριν και τελειοποιήθηκε το 1873. Με τον καιρό εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε η τηλεόραση που έχουμε σήμερα.

Τα θετικά της είναι ότι ψυχαγωγεί και ενημερώνει τον άνθρωπο για ό,τι συμβαίνει στον κόσμο. Την ενημέρωση την επιτυγχάνει μέσω των δελτίων ειδήσεων και διαφόρων ενημερωτικών εκπομπών. Την ψυχαγωγία μέσω κάποιων μεταδόσεων μεγάλων γεγονότων (Ολυμπιακοί Αγώνες), σειρών και ψυχαγωγικών εκπομπών.

Τα αρνητικά της είναι πως εκπέμπει μια δόση ακτινοβολίας που είναι επικίνδυνη για την υγεία των ματιών του ανθρώπου. Επίσης, δείχνει μερικές σειρές που διαταράσσουν το ψυχικό κόσμο μας λόγω σκηνών βίας, αλλά και ότι χρησιμοποιείται για να κερδίζουν χρήματα με τις διαφημίσεις.

Τελικά η τηλεόραση, όπως και άλλες συσκευές που έχουν μπει στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια, είναι καλή για εμάς, αρκεί να τη χρησιμοποιούμε ΣΩΣΤΑ!!!

Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΜΑΣ, ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ.

ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ!

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΣΩΣΤΑ ΤΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ!

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΚΑ, Ε2

ΣΟΣ! Μη σας απορροφά ώρες!!!!

Τα θετικά της τηλεόρασης είναι ότι μας φέρνει διάφορα νέα από όλο τον κόσμο. Μπορούμε να βλέπουμε τους ολυμπιακούς αγώνες και διάφορα αθλήματα όπως: μπάσκετ, ποδόσφαιρο, βόλεϊ και άλλα.

Τα αρνητικά της τηλεόρασης είναι ότι μας απορροφά για ώρες. Επίσης, μας κάνει να αγοράζουμε ότι διαφημίζει. Λένε: τα μαλλιά μου είναι ξερά, αλλά όταν έβαλα το lutrex μου έγιναν πιο μαλακά και αέρινα! Αμέσως όλοι τρέχουν, το παίρνουν και δεν κάνει τίποτα.

Εστερ Κόλα, Ε2

Ποιός ελέγχει ποιόν;

 

Είναι γεγονός ότι η τηλεόραση κυριαρχεί στη ζωή μας. Το ερώτημα είναι ποιός ελέγχει ποιόν, εμείς την τηλεόραση ή η τηλεόραση εμάς ; Γιατί όταν εσύ επιλέγεις τι θα δεις, είτε ένα αθλητικό γεγονός, είτε ένα επιστημονικό ντοκιμαντέρ, ή μια εκπαιδευτική ή ενημερωτική εκπομπή, τότε επωφελείσαι από τα θετικά που μπορεί να προσφέρει η τηλεόραση.

Διαφορετικά, εάν παρακολουθείς ότι να ΄ναι, τότε ξοδεύεις το χρόνο σου βλέποντας διαφημίσεις που σε κάνουν να θέλεις να αγοράζεις προϊόντα που δεν χρειάζεσαι, ή παρακολουθείς άχρηστες εκπομπές που δεν σου προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Άρα, η απάντηση είναι «λίγη και καλή τηλεόραση».

ΥΓ Αν όμως επιμένετε να θέλετε πολλή τηλεόραση, απλά καθίστε στον καναπέ σας και χαζέψτε με τις ώρες την «τηλεόρασή» σας !

Αλέξης Χαρίτος, E2

Η οικογενειακή συμμετοχή στη διαμόρφωση στον χαρακτήρα μας

 

 Διάλογο με τα παιδιά

Τα παιδιά πρέπει να συμμετέχουν ενεργά σε όλα διότι έτσι αναπτύσσουν την κριτική ικανότητά τους και γίνονται υπεύθυνοι πολίτες. Ένα τέτοιο ζήτημα είναι και το αν θα βλέπουν τηλεόραση και πόσο.

Όμως πρέπει να υπάρχει και ένα όριο από τους γονείς, το οποίο να μην τα καταπιέζει αλλά και να μην τα κάνει ασύδοτα. Οι γονείς πρέπει να κάνουν διάλογο με τα παιδιά χωρίς να τα αποπαίρνουν. Το μέτρο κι ισορροπία αποτελούν τον ιδανικό στόχο για τους γονείς.

Εφραίμ Πανταζόπουλος, Ε2

Σχολιάστε

Top