Η ώρα της συγκομιδής

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Μάι• 29•18

Λυμπέρης Στάθης, Α3

Τα τελευταία χρόνια στο σχολείο μας, το 1ο   Γυμνάσιο Καματερού οργανώθηκε ένας σχολικός κήπος με τη συμμετοχή καθηγητών και μαθητών.

Ο σχολικός  κήπος δημιουργήθηκε ώστε να φέρει τους μαθητές σε επαφή με την φύση και το περιβάλλον. Η ευθύνη για την περιποίησή  του ανήκει σε τρεις καθηγήτριες και σε μια ομάδα μαθητών που εθελοντικά συμμετέχουν στην διαδικασία.

Εικόνα4

Η τοποθεσία του  κήπου είναι  ακριβώς πίσω από το σχολείο. Να επισημάνω ότι η ενασχόληση των μαθητών με τη φύση γίνεται κάθε Παρασκευή μετά την ολοκλήρωση του ημερήσιου προγράμματος. Τα παιδιά που ασχολούνται με αυτό είναι περίπου τριάντα στο αριθμό. Χωρίζονται σε ομάδες όπου  η καθεμία αναλαμβάνει κάποιες εργασίες. Μερικές από αυτές είναι το σκάψιμο, η σπορά, το πότισμα, το φύτεμα, η απομάκρυνση σάπιων φυτών και η συγκομιδή.

Εικόνα7

Κατά καιρούς ο σχολικός κήπος έχει φιλοξενήσει διαφορετικές ποικιλίες δέντρων και φυτών. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα φυτέψαμε καρότα, μαρούλια, κρεμμύδια και λάχανο. Ταυτόχρονα είδη υπάρχει ένα δέντρο ελιά και δενδρολίβανο.

Το σύνολο των μαθητών είτε συμμετέχουν είτε όχι αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία με πολλή αγάπη.

 

Σχολιάστε

Top