Αθλητικό πανηγύρι

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Μάι• 30•18

4η  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Παναγιωτόπουλος Αλέξανδρος, Κυρίτσης Στάθης, Γ2

Τη Δευτέρα 2  Οκτωβρίου  πραγματοποιήθηκε  η αθλητική ημέρα  στο σχολείο μας με διάφορες αθλητικές δράσεις. Επιτεύχθηκαν εκπληκτικές  επιδόσεις  από τους μαθητές που συμμετείχαν. Ο αθλητισμός συντελεί όχι μόνο στην σωματική υγεία, αλλά αποφορτίζει και από την πίεση, που δημιουργούν τα καθημερινά προβλήματα. Κι εμείς οι μαθητές έχουμε αρκετά, ας μην το ξεχνάνε οι μεγάλοι.

images (26)
Εξάλλου, ο αθλητισμός απομακρύνει από βλαπτικές συνήθειες, όπως η καθιστική ζωή, η ανθυγιεινή διατροφή, το κάπνισμα και η υπέρμετρη ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια, συνήθειες, στις οποίες υποκύπτουν μερικοί καθημερινά. Όλα αυτά είναι καλό να απωθούνται. Και η άθληση είναι μοναδική.

Με αυτή μπορεί ο αθλητής να κερδίσει κι άλλα πολλά οφέλη. Αποκτά αυτοπεποίθηση, γνωρίζει τις αδυναμίες του και βελτιώνεται. Οπλίζεται με υπομονή και επιμονή. Μαθαίνει να συνεργάζεται, αν είναι ομαδικό το άθλημα, αλλά και να σέβεται τον αντίπαλο. Ακόμη, πειθαρχεί σε κανόνες, που θα τον βοηθήσει πολύ στη ζωή του.

images (8)

Ας δούμε τι έγινε όμως με το ποδόσφαιρο. Τα αποτελέσματα των αγώνων της Γ΄τάξης (  Γ1-Γ2 ) ήταν   2-7. Αναλυτικά, θα δούμε πώς το Γ2 έφτασε στην κορυφή με αποφασιστικά βήματα. Ο συναγωνισμός ήταν έντονος. Ένα σωρό ευλύimages (27)
γιστα κορμιά, με μεγάλη πειθαρχία στην κίνησή τους είναι έτοιμα να ριχτούν στον αγώνα.

Ξεκάνει ο αγώνας και με κατοχή στην  μπάλα το Γ1 . Μετά από αρκετές  προσπάθειες  να ανοίξουν το σκορ με μια δεξιοτεχνική κίνηση ο Μαρμούτας με μια σέντρα διαβήτη βρίσκει τον Κωστίκα στην κατάλληλη στιγμή και στο κατάλληλο σημείο  κάνει με εξαίσιο άλμα την κεφάλια, ενώ  Γκούτσιος προσπαθεί να διώξει την μπάλα  δεν τα καταφέρνει και το σκορ ανοίγει 0-1 για το Γ2.

images (2)

Για 5 συνεχόμενα λεπτά το Γ1 έπαιζε μονότερμα και έτσι κατάφερε να ισοφαρίσει με ένα τρομερό γκολ από τον Κέρο κάποια μετρά μπροστά από το κέντρο .

Μετά την ισοφάριση  υπάρχει αρμονία στον αγωνιστικό χώρο με τους θεατές να προσπαθούν να ζεστάνουν την ατμόσφαιρα και να βοηθήσουν τα παιδιά να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο.Το  πρώτο ημίχρονο  κύλισε όμορφα χωρίς κάποιες ιδιαίτερες ευκαιρίες και από τις δυο ομάδες με εξαίρεση κάποιες στημένες φάσεις έξω από τις περιοχές  που δεν δημιούργησαν κανένα απολύτως πρόβλημα στις άμυνες. Το ματς σταματάει για ημίχρονο.

images (14)

Ξεκινά το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού με το Γ2 να ψάχνει και να αναζητά με δίψα  την νίκη. 2 λεπτά αφού ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, δημιουργεί μια ωραία φάση το Γ2, όπου πραγματοποίησε ένα δοκάρι  και με το ριμπάουντ ο  Κωστίκας βγάζει σέντρα στον Μαρμούτα έξω από την περιοχή και το ματς αποκτά ενδιαφέρον, αφού σκοράρει και το ματς γίνεται 1-2.

αρχείο λήψης (2)

Στη συνέχεια, ξανά το Γ1 στοχεύει ξανά στην ισοφάριση  και τελικά καταφέρνει το στόχο του πάλι με τον Κέρο, ο οποίος σκόραρε για δεύτερη φορά. Μετά από 2-3 λεπτά το Γ1 υποκύπτει από την κούραση και έτσι το Γ2 σκοράρει με τον Μπακογιάννη με το πλάγιο του Μαρμούτα και με κεφαλιά  σκόραρε ο Μπακογιάννης.

αρχείο λήψης (3)

Καταλήγει  2-3 το σκορ υπέρ του Γ2. Το παιχνίδι γέρνει υπέρ του Γ2 και από την πίεση που ασκεί το Γ2, ο Κυπαρίσσης κάνει λάθος πάσα  προς τον Γκούτσιο  και ο Μαρμούτας κλέβει την μπάλα και σκοράρει.

Έπειτα,  η ομάδα του Γ1 απλά τα παράτησε και το Γ2 έβαλε και άλλα 3 γκολ σκοράροντας  άλλα 2 γκολ ο Μπακογιάννης και 1 Κυρίτσης και έτσι το Γ1 βγήκε από τον αγωνιστικό χώρο 5 λεπτά πριν την λήξη του αγώνα  και όλα τα μάτια είναι καρφωμένα πάνω στους νικητές του Γ2. Λειτούργησαν υπέροχα, σαν ομάδα.

images (19)

Δεύτερος αγώνας   Γ2-Γ3 : 4-1    Τα μάτια είναι καρφωμένα πάνω στο φαβορί Γ2 με την εκπληκτική εμφάνιση που καθήλωσε με την νίκη απέναντι στο Γ1. Ποιος θα κερδίσει αυτόν τον αγώνα; Το παιχνίδι  ξεκινά με την κατοχή της μπάλας από το Γ3. Το Γ2 δέχεται μια προσχεδιασμένη επίθεση από το Γ3 αλλά τελικά δεν κατάφερε να σκοράρει με την εκπληκτική επέμβαση του Παναγιωτόπουλου και έτσι βγαίνει σε αντεπίθεση το Γ2 και κερδίζει το πλάγιο. Εκτελεί ο Μαρμούτας  το πλάγιο  και ο Μπακογιάννης ανοίγει το σκορ 1-0 για το Γ2. Ήταν μια υπέροχη πετυχημένη προσπάθεια. Οι αντιδράσεις των υπόλοιπων μαθητών, που παρακολουθούν είναι θερμές.

images (6)

Θέλω να σημειώσω λίγο πριν σκοράρει ο Μπακογιάννης, έγιναν μικρά επεισόδια και ειπώθηκαν  κακόβουλες λεξεις ανάμεσα στον Μπακκογιάννη και τον Τσάτσο. Η παρεκτροπή, όμως, δεν διήρκεσε πολύ, ήταν για μια στιγμή. Η μπάλα περνά στο Γ3, που προσπαθεί να κάνει την ισοφάριση με πάρα πολύ καλή εμφάνιση και από τις δυο πλευρές. Κλέβει την μπάλα ο Κυρίτσης και βγάζει σέντρα στον Κωστίκα, ο οποίος σκοράρει με κεφαλιά και γίνεται το 2-0 από το Γ2. Έχει μέσα του μεγάλες δυνάμεις. Ήταν μια δεξιοτεχνική κίνηση.

αρχείο λήψης (11)

Ο Τσαπατσούλης περνάει τον Λέβι και σπάει μπροστά από το τέρμα και ο Τσάτσος, άψογος,  απέναντι στον Παναγιωτόπουλο σκοράρει 2-1 για το Γ3. Τι φοβερή ορμή! Οι θεατές χειροκροτούν. Σέντρα για το Γ2, το οποίο προσπαθεί να ψάξει κι άλλο γκολ για να τελειώσει το ματς, αλλά έχουμε ημίχρονο, οπότε διακόπτει την προσπάθεια.

images (10)

Ξεκινάει το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού. Η κατοχή της μπάλας για το Γ2 . Έκπληξη προκάλεσε σε όλους ότι το Γ2 αλλάζει τερματοφύλακα και παίρνει την θέση του Παναγιωτόπουλου ο Λέβι. Κλέβει την μπάλα ο Παναγιωτόπουλος από τον Χατζάρα και γίνεται το σουτ και γκολ για το Γ2 3-1.

αρχείο λήψης (6)

Απομένουν 3 λεπτά για τη λήξη του παιχνιδιού, αλλά ο ρυθμός του παιχνιδιού πέφτει, λόγω της κούρασης  και το ματς λήγει. Το Γ2 έχει 2/2 ματς και όλοι τους χειροκροτάνε για την εξαίσια εμφάνισή του. Εφάρμοσαν μια πολύ καλή τακτική, η οποία τους χάρισε τη νίκη.

Σχολιάστε

Top