Μαραθόπολη Μεσσηνίας, ένας θαυμάσιος προορισμός

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Απρ• 18•19

Σέμπρος Ανδρέας, Α4

Αν θέλετε να κάνετε ένα ταξίδι, σας προτείνουμε τη Μαραθόπολη Μεσσηνίας, ένα προορισμό με πολλά ενδιαφέροντα σημεία. Η περιοχή είναι παραθαλάσσια, με πολλές αμμουδερές παραλίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για γιάλοβα μεσσηνίας

Ειδικά, αν επιλέξετε να μείνετε σε ένα παραδοσιακό ξενώνα, χωμένο κάπου μέσα σε έναν ελαιώνα,  θα έχετε την ευκαιρία να κόβετε μόνοι σας διάφορα βότανα και λαχανικά από το μποστάνι, ενώ βλέπετε και τα ζώα από το αγρόκτημα.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαραθόπολη μεσσηνία

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, που είναι προστατευόμενη περιοχή

Αποτέλεσμα εικόνας για γιάλοβα μεσσηνίας

 

καθώς και την περίφημη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς

Αποτέλεσμα εικόνας για λιμνοθάλασσα γιάλοβας

Την εβδομάδα του Πάσχα στο χωριό της Μαραθόπολης είναι πολύ κατανυκτικά, με αποκορύφωμα τη Μεγάλη Παρασκευή. Οι κάτοικοι μεταφέρουν τον Επιτάφιο σε μια βάρκα και ο κόσμος ακούει την ιερή ακολουθία, ενώ στέκεται δίπλα στη θάλασσα. Επίσης, πετούν παντού φαναράκια στον ουρανό και το θέαμα είναι φαντασμαγορικό.

Αποτέλεσμα εικόνας για επιτάφιος στη Μαραθόπολη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι γύρω περιοχές της Μαραθόπολης. Το Πολυλίμνιο είναι ένα πανέμορφο μέρος με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Μετά από αρκετή ώρα πεζοπορίας θα διακρίνετε ένα σύμπλεγμα από λίμνες και καταρράκτες.

Αποτέλεσμα εικόνας για λιμνοθάλασσα γιάλοβας

Επιπλέον, υπάρχουν αρκετές προστατευόμενες παραλίες, καθώς ζουν εκεί πολλές χελώνες καρέτα καρέτα και κάνουν τα αυγά τους στην παραλία.

images (32)

 

Aν αποφασίσετε, τελικά, να επισκεφθείτε την περιοχή, σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε και θα γνωρίσετε κάποια από τα μυστικά της φύσης, που κρύβονται εκεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για μαραθόπολη μεσσηνία

Σχολιάστε

Top