Eίμαι ένας μικρός πολίτης

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Ιουν• 07•19

Ταλάντζη Μυρτώ,Α5

Η διαδικασία των μαθητικών εκλογών είναι σημαντικό ζήτημα. Δεν πρέπει να θεωρείτε περιττή την ψήφο σας ούτε να ψηφίζετε για πλάκα. Αντίθετα πρέπει να ψηφίζετε με κρίση και αντίληψη. Τον να ψηφίζετε κάποιον , επειδή είναι φίλος σας, είναι λάθος. Ας μην μπερδεύουμε τις φιλίες με το δεκαπενταμελές. Ένα ακόμα λάθος είναι πως ψηφίζουμε κάποιον λόγω της εξωτερικής εμφάνισης. Η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι κριτήριο. Το μόνο που πρέπει να διαθέτει το πρόσωπο που θα επιλέξετε με την ψήφο σας είναι όρεξη και θέληση, ώστε να βελτιώσει το σχολείο μας και να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες. Για να γίνουν αυτά, όμως, εκτός από όρεξη και θέληση, χρειάζεται και υπευθυνότητα.

αρχείο λήψης

Οι εκπρόσωποι πρέπει να ωριμάσουν και να συνειδητοποιήσουν πως οι μαθητικέ εκλογές και τα μαθητικά συμβούλια δεν γίνονται για πλάκα ούτε να χάνουμε μαθήματα κάνοντας καταλήψεις για ασήμαντους λόγους.

Επιπλέον,  η καλή χρήση του λόγου είναι απαραίτητο προσόν για τους εκπροσώπους, ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν τις απόψεις και τις πεποιθήσεις τους. Υπενθυμίζω πως η ψήφος του καθενός είναι προσωπικό θέμα και γι’ αυτό, άλλωστε, η ψηφοφορία είναι, μα λάβετε υπόψη σαν τα παραπάνω, διότι ψηφίζοντας μ’ αυτά τα κριτήρια, πιστεύω πως θα κάνετε τη σωστή επιλογή,

αρχείο λήψης (1)

που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός δεκαπενταμελούς συμβουλίου, που θα κάνει το καλύτερο για το σχολείο μας.

Σχολιάστε

Top