Πικ νικ στην Αθήνα

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Ιουν• 07•19

Mελίνα Φωτοπούλου, Α5

Έχετε κάνει πικ νικ στο πάρκο της γειτονιάς σας; Εγώ με την οικογένειά μου πήγαμε μια ηλιόλουστη Κυριακή του φθινοπώρου κατά τις 11 το πρωί στο πάρκο Τρίτση όπου καθίσαμε πολλές ώρες για φαγητό και όχι μόνο. Ήμουν πολύ ενθουσιασμένη από την αρχή, αφού είχα κάνει πολλές ετοιμασίες. Με τη μαμά μου ετοιμάσαμε το φαγητό, δηλαδή τοστ, σαλάτα, φρούτα και ένα γλυκό.

parko_tritsi1

Με τον μπαμπά μου και τον αδελφό μου ετοιμάσαμε τα παιχνίδια. Φουσκώσαμε τις ρόδες των ποδηλάτων και τις μπάλες. Εκτός από αυτά, πήραμε και κάποια επιτραπέζια παιχνίδια, όπως UNO, χαρτιά και  χάλι γκάλι.

Με τον αδελφό μου συζητούσαμε για το πόσο ωραία θα περάσουμε και τι θα κάνουμε μόλις φτάσουμε. Μόλις φτάσαμε πήραμε τα ποδήλατα και αρχίσαμε να τρέχουμε. Παρατηρήσαμε στη διαδρομή πανέμορφα μοσχομυριστά λουλούδια και καταπράσινα δέντρα, ένα πανέμορφο τοπίο.

images (2)

Σε λίγο ακούσαμε τους γονείς μας να φωνάζουν. Καθίσαμε σε ένα ξύλινο τραπέζι και στρώσαμε το κόκκινο τραπεζομάντηλο. Βγάλαμε και το ψάθινο καλάθι και με την όρεξη που είχαμε δεν έμεινε τίποτα. Μας φάνηκαν όλα πεντανόστιμα. Λες και η γεύση όλων των εδεσμάτων είχε ενισχυθεί από την ομορφιά του τοπίου.

Μετά πήραμε τα ποδήλατά μας και φύγαμε λίγο πιο μακριά για να έχουμε περισσότερο χώρο. Η μαμά μου άκουσε χαλαρωτική μουσική κάτω από ένα μεγάλο δέντρο και ο μπαμπάς μου διάβασε ένα βιβλίο.

images (1)

Μετά από λίγο ήρθαμε και εμείς κουρασμένοι και ξαπλώσαμε κάτω από ένα δέντρο και λέγαμε πώς περάσαμε και τι μας έκανε εντύπωση.

images (33)

Κατά τις πέντε η ώρα το απόγευμα φύγαμε και πήγαμε σπίτι. Αυτή η βόλτα μας έφτιαξε τη διάθεση, όπως φάνηκε και τις επόμενες μέρες, στις οποίες όλα πήγαν καλύτερα απ΄ό,τι συνήθως.

Αποτέλεσμα εικόνας για παραδοσιακά παιχνίδια

Σχολιάστε

Top