Kαλύτερη ζωή

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Δεκ• 21•19

Παπαχρήστου Θέμις, Τσιάρα Μαρία, Συκιωτάκη Αντιγόνη,Α5

Το θέμα είναι γνωστό.Κι αυτονόητο. Θέλουμε ένα περιβάλλον, όπου θα μπορούμε να ζούμε καλά. Αυτό δεν θέλω να πιστεύω πως απασχολεί μόνο εμένα, αλλά πολλούς ανθρώπους. Τα τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει πολλά πράγματα σε σχέση με το περιβάλλον. Ακούμε συνέχεια για καταστροφές, όπως πλημμύρες, πυρκαγιές και πολλά άλλα. Όλα αυτά τα ανησυχητικά φαινόμενα, που παρατηρούμε στο περιβάλλον, γίνονται εξαιτίας μας.

Αποτέλεσμα εικόνας για μόλυνση ατμόσφαιρας

Πρέπει, όμως, να κάνουμε κάτι, για να έχουμε μια καλύτερη ζωή. Σήμερα η αδιαφορία για το περιβάλλον έχει γίνει επιδημία. Όλοι, όμως, έχουμε πετάξει ένα σκουπιδάκι κάτω νομίζοντας πως δεν θα αλλάξει κάτι. Όλοι έχουμε δει εκατοντάδες τσιγάρα στην αμμουδιά, ενώ σκεπτόμαστε ότι ίσως κάποιος το μαζέψει αργότερα   ….

Αποτέλεσμα εικόνας για σκουπίδια στη θάλασσα

Κι όμως, το σκουπιδάκι που δεν πέταξες στον κάδο, το τσιγάρο που παράτησες θα είναι το πρόβλημα, που γιγαντώνεται. Μερικές φορές κάποιες γωνιές της πόλης θυμίζουν χωματερή.Αν νομίζεις ότι κάνεις καλό, είσαι γελασμένος. Πρέπει να τελειώσει αυτό το αστείο με τα σκουπίδια. Δεν γίνεται να πνιγόμαστε στα σκουπίδια.

Αλλά κι ο αέρας που αναπνέουμε είναι μολυσμένος. Υπάρχουν τόσα βλαβερά αέρια στην ατμόσφαιρα! Πρέπει να έχουμε οξυγόνο, για να αναπνέουμε.

Αποτέλεσμα εικόνας για μόλυνση ατμόσφαιρας

Δε γίνεται να ζούμε με τα καυσαέρια ή τους καπνούς από τα εργοστάσια.  Ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Αντί να πιέσεις τη μητέρα σου να σε πάει μέχρι το σπίτι της φίλης σου, περπάτα. Πήγαινε, έστω, αν είναι μακριά, με το ποδήλατο ή χρησιμοποίησε τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

images (33)

Στο κάτω κάτω η βενζίνη θα κόστιζε περισσότερο. Ακόμα καλύτερα, άσε την πόλη για λίγες μέρες. Επισκέψου τους παππούδες σου, στην εξοχή.  Κάνε ένα χαλαρωτικό διάλειμμα από τη βαβούρα της πόλης.

Εκτός, όμως, από τον αέρα, ρυπαίνουμε και τις θάλασσες. Αλλά το κακό γυρίζει σ’εμάς. Καθάρισε την παραλία, όταν πας βόλτα με την παρέα σου. Eσύ θα κάνεις  την αλλαγή. Τα σκουπίδια, όπως και τα απόβλητα που χύνονται στη θάλασσα είναι επικίνδυνα για τους οργανισμούς που ζουν εκεί.

images (32)

Κι εσείς, οι μεγάλοι, κόβετε τα δέντρα, για να φτιάξετε πολυκατοικίες και εργοστάσια. Ξέρετε  πόσο κακό κάνετε στην ίδια σας τη ζωή;

Πολλοί από μας δε φροντίζουμε το περιβάλλον.  Πρέπει να μάθουμε να πετάμε τα σκουπίδια στους ειδικούς κάδους. Το κάθε είδος σε διαφορετικό κάδο.

Αποτέλεσμα εικόνας για κάδος ανακύκλωσης

Η συμπεριφορά μας στα ζώα είναι απαράδεκτη. Τα κυνηγάμε, παίρνουμε το κρέας τους, το λίπος, το δέρμα τους, φτιάχνουμε γούνες, τσάντες, παπούτσια και δε νοιαζόμαστε για τα είδη που πάνε να εξαφανιστούν.  Εσύ ο ίδιος, όμως, τι κάνεις; Μήπως γίνεσαι κάθε μέρα όλο και πιο καταναλωτικός;  Πολλοί τραυματίζουν ή ακόμα  σκοτώνουν ζώα.

Αποτέλεσμα εικόνας για ζώα υπό εξαφάνιση

Χρησιμοποίησε λιγότερα σπρέϊ.

Αν θα βοηθούσε τη ζωή του ανθρώπου, γιατί να μην φεύγαμε από τις πόλεις, όπου υπάρχουν τόσοι άνθρωποι, τόσο λίγο πράσινο, τόσο τσιμέντο;

15-cebaceb1cf81cf80ceb5cebdceb7cf83ceb9-35834289

Πόσο πιο ωραίοι θα ήταν οι δρόμοι, αν είχαν δέντρα δεξιά κι αριστερά! Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ποιο είναι το συμφέρον μας. Αλλά ας φροντίσει το κράτος να δώσει ό,τι  χρειάζεται κανείς, για να ζήσει στην επαρχία.

Ας ενωθούμε όλοι σε ένα τέτοιο θέμα, που μας αφορά άμεσα. Πράγματι, βοηθώντας το περιβάλλον, βοηθάμε τους εαυτούς μας. Επιτέλους, ας αφήσουμε το περιβάλλον να «ηρεμήσει» λίγο.

Multiculturalism_Europe

Ας ενωθούμε, αφού είναι για καλό σκοπό, να σώσουμε τον πλανήτη μας. Δεν υπάρχει άλλος πλανήτης. Καμία εναλλακτική. Εδώ. Τώρα ή ποτέ! Ή  θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε.

Ελπίζω και εύχομαι όλο και περισσότερος κόσμος να ευαισθητοποιηθεί με το θέμα.

katathlipsi_efhbeia_efiviki_katathlipsi

Σχολιάστε

Top