Με μισό πρόσωπο

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Νοε• 21•20

Πανταζή Μαριαλένα,  Πέτσα Χρυσάνθη, Α6

Δυστυχώς αυτό το διάστημα της πανδημίας υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ένα από τα θέματα που με απασχολούν  αυτόν τον καιρό είναι οι μάσκες, που πρέπει να φοράμε, για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Είναι, πραγματικά ανυπόφορο το αίσθημα, διότι δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε καλά, και τώρα, μάλιστα, που πρέπει να το φοράμε και στα διαλείμματα, τρέχουμε, παίζουμε, μας φέρνει πολύ έντονη δυσφορία.maskΣκέφτομαι, όμως, ότι υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν αναπνευστικά προβλήματα, υπάρχουν οι άνθρωποι οι κουφοί, που τώρα με τη μάσκα δεν θα μπορούν να δουν τα χείλη μας και δεν θα μπορούν να καταλάβουν τι λέμε.

 images (39)

Τα μικρά παιδάκια είναι άλλη μια περίπτωση, των οποίων τη ζωή δυσκολεύει πάρα πολύ. Δηλαδή, δε βλέπουν τα πρόσωπα των συνανθρώπων μας, δεν έχουν εικόνα πώς είναι οι γύρω τους

αρχείο λήψης (17)

αν χαμογελάνε, αν κλαίνε  ….   Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να βλέπουν ανθρώπους με μια μάσκα που καλύπτει το μισό πρόσωπο και να μην βλέπουν εκφράσεις.

mask1

Αυτό σημαίνει πως κανείς δεν βλέπει πώς είναι ο διπλανός μας, έχουμε μια ανέκφραστη εικόνα για τους γύρω μας.

images (40)

Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα αυτό και να ξεπεραστεί γενικότερα το πρόβλημα της εξάπλωσης του ιού αυτού.  Και φυσικά να εξελιχθεί καλά η υπόλοιπη σχολική χρονιά.

81aed4a4122247f7a54910bdd260deb8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Top