Σχολικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα – εκδρομή στην Κλειτορία

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Ιουν• 14•16

 

 

από τις νεαρές μας συντάκτριες Αντωνιάδη Θεοφίλη και Κατσικιώτη Άρτεμι

 

Με αφορμή το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται στο σχολείο μας για τη φετινή χρονιά, 2015-2016,  το σχολείο μας συμμετείχε σε μια τριήμρη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κλειτορία Αχαΐας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πηγαίνοντας στην Κλειτορία, όπου θα επισκεπτόμαστανμε την περιβαλλοντική ομάδα του σχολείου μας  το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, περάσαμε από γραφικά και επαρχιακά μέρη, όπως την Αγία Λαύρα, αλλά και  τον τόπο, όπου εκτελέστηκαν οι συμπατριώτες μας στα Καλάβρυτα από τους Γερμανούς το 1943. Περάσαμε από ιστορικά μέρη και είδαμε αξιοθαύμαστα  τοπία που ξεπερνούν την ανθρώπινη φαντασία!

Επίσης, είχαμε την τύχη να έρθουμε πιο κοντά με τη φύση, περπατήσαμε, παρατηρήσαμε τη χλωρίδα της περιοχής, είδαμε και τον ποταμό Λάδονα. Μάλιστα, πειραματιστήκαμε με την ταχύτητα του νερού, την περιεκτικότητά του σε άλατα, και την πιθανή μόλυνση από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Είδαμε, επίσης, παρεμβάσεις του ανθρώπου στη φύση, όπως είναι παλιά αυτοκίνητα και εγκαταλελειμμένοι μύλοι, που έπαψαν από καιρό να χρησιμοποιούνται. Είχαμε την ευκαιρία, ακόμη, να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για  επιστημονικά θέματα με τους μαθητές ενός Λυκείου της Σαλαμίνας, με τους οποίους βρεθήκαμε στο  εργαστήριο του Κέντρου και με τη βοήθεια των τεχνολόγων και γεοπόνων, που μας έδωσαν πληροφορίες, προβληματιστήκαμε σε περιβαλλοντικά θέματα . Μαζί, μάλιστα, μοιραστήκαμε ευχάριστες και δημιουργικές στιγμές, αφού συμμετείχαμε σε θεατρικά δρώμενα. Οι εμπειρίες μας, λοιπόν, απ’αυτή την εκδρομή ήταν πλούσιες, έντονες, συναρπαστικές, αλλά και  διδακτιές. Ευχόμαστε και σε άλλα παιδιά να ζήσουν ανάλογες εμπειρίες! Ευχαριστούμε και τους καθηγητές μας, που μας πρόσφεραν μια σημαντική εμπειρία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Σχολιάστε

Top