ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΙΣΟΙ!

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Ιουν• 24•16

Μιχελάκης Σπύρος, Tζανουδάκη Κ.  Β3, μέλη της Πολιτιστικής ομάδας του σχολείου μας «Τα ανθρώπινα δικαιώματα» (σχολ. έτος 2015-2016 )

Τα ανθρώπινα δικαιώματα από πολύ παλιά τέθηκαν ως ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα από κάποιους ανθρώπους και ως σήμερα εξακολουθούν να αποτελούν ένα καυτό θέμα. Κάποιοι άνθρωποι επέμειναν ότι τα δικαιώματα ήταν φυσικά και αγωνίστηκαν γι’αυτά, ζωή, ασφάλεια, τροφή, στέγη, εκπαίδευση, ελευθερία του λόγου  Όμως, δεν αναγνωρίστηκαν εύκολα από αυτούς που είχαν την εξουσία κατά την εξέλιξη του ανθρώπινου γένους. Συντάχτηκαν κατά καιρούς διεθνείς συμβάσεις, οι οποίες παρέχουν δικαιώματα στους ανθρώπους. Παρόλα αυτά, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατούνται! Μην ξεχνάτε, τα ανθρώπινα δικαιώματα θα πρέπει να ισχύουν για τον καθένα! Έχουμε όνειρα για έναν καλύτερο κόσμο! ΕΜΕΙΣ ας είμαστε πρωταγωνιστές!

 

Η εμπειρία του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου συνοδεύτηκε από την υποτίμηση της ανθρώπινης ζωής. Σε φρικιαστικά στρατόπεδα θανάτου σκοτώθηκαν 90.000.000 άνθρωποι από το καθεστώς του Χίτλερ

IMG_6515ο

Τα ανθρώπινα δικαιώματα εκμηδενίστηκαν από το Χίτλερ!

IMG_6532

Έφερε όμως η ανθρωπότητα την αλλαγή. μετά από όλη αυτή την απόγνωση που δημιούργησε ό άνθρωπος αυτός;

είναι ισχυρή η πίστη. σήμερα, στην αξία όλων των ανθρώπινων όντων;

IMG_6585

Στιγμιότυπο από την εκπαιδευτική μας επίσκεψη στο Άουσβιτς

IMG_6685

Σχολιάστε

Top