Καρασσά Εύη, Β1
Για τη μέρα αθλητισμού, που μετακινήθηκε από τις 3 στις 5 Οκτωβρίου επιλέχθηκε από το σχολείο μας το αθλητικό κέντρο Πάρνηθας, ένας καταπράσινος χώρος, όπου φτάσαμε μέσα σε λίγη ώρα και όλοι οι μαθητές κάτι κάναμε. Το πρόγραμμα περιλάμβανε αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες. Επιλέξαμε ανά ομάδες από ένα είδος φυσικής ή αθλητικής δραστηριότητας, για να βελτιώσουμε τη φυσική μας κατάσταση και να νιώσουμε λίγη ευεξία, μια ευκαιρία, που δεν έχουν όλοι στην καθημερινότητά τους. Άλλοι πήγανε για πεζοπορία μέσα στο δάσος , άλλοι παίξανε βόλεϋ, μπάσκετ και άλλοι παίξανε ποδόσφαιρο.
Άλλες δραστηριότητες που ασχολήθηκαν μαθητές και μαθήτριες ήταν το πινγκ πονγκ, το μπάντιμνγκτον, σκάκι κήπου και άλλοι χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Υπήρχε, βέβαια, και το Μουσείο Παλαιών Επαγγελμάτων. Αυτό το επισκέφτηκε μια ομάδα μαθητών όπου εκτός από την γνωριμια με τα παλαιά επαγγέλματα, είδε και ένα σύστημα εκκίνησης των αθλητών των αγώνων δρόμου στην αρχαία Ελλάδα. Το είδος αυτό εκκίνησης ονομάζεται Ύσπληγκα.
Η ώρα πέρασε γρήγορα και φύγαμε με ένα αίσθημα χαράς, που φαινόταν στα πρόσωπα όλων
Κάποιοι έμειναν στο σχολείο όπου είδαν κινηματογραφική ταινία σχετική με τη θεματολογία και το λογότυπο της Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού («Νοιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους») και πήραν μέρος σε αγώνες βόλεϋ και μπάσκετ.
Βέβαια, υπήρξαν και πολλοί με δεξιότητες στις κατασκευές ή στα εικαστικά και, έκαναν ωραίες δημιουργίες, όπως αφίσα με ένα δρομέα και έγραψαν φράσεις εμπνευσμένες από την ψυχολογία και την καθημερινότητα του αθλητή, γήπεδο ποδοσφαίρου από χαρτόνι και άκουσαν, μουσική σχετική με τους ολυμπιακούς αγώνες (Ολυμπιακός Ύμνος).
Έτσι η μέρα αυτή πέρασε και φέτος, ολοκληρώθηκαν οι αγώνες και οι κινητικές δραστηριότητες, που για κάποιο λόγο, που δεν εκφράζεται εύκολα, θεωρούμε ότι χρειαζόμαστε περισσότερο από το καθημερινό πιεστικό πρόγραμμα μάθησης κλεισμένοι μέσα σε μια αίθουσα και καθισμένοι σε ένα θρανίο. Το πνεύμα θέλει και σώμα γυμνασμένο, για να λειτουργήσει καλύτερα. Έτσι δεν έλεγαν και οι αρχαίοι Έλληνες;