»Αγέρι»…..από τον Πόντο

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Μαρ• 14•17

Στοφοράντοβα Ανδριάννα, Γ4

Η φωνή του μαγνητίζει πολλούς νέους. Πιστεύω πως ο Κώστας Αγέρης είναι χαρισματικός τραγουδιστής. Αλλά ας δούμε πρώτα πώς τα κατάφερε να αποκτήσει μια πολύ καλή θέση στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Αρχικά, παραθέτω μερικά από τα βήματα της μέχρι τώρα πορείας του. Έπειτα, διαβάζουμε όσα μου είπε σε συνέντευξη που του πήρα.

Ο Κώστας Αγέρης γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 22 Ιανουαρίου του 1989. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μυήθηκε στα μυστικά της ποντιακής μουσικής, παίζοντας λύρα και κρουστά με τη βοήθεια του πατέρα του Γιάννη Παπαγερίδη, αναγνωρισμένου μουσικού και ερμηνευτή. Ο Κώστας ήδη από τα 10 του χρόνια συμμετέχει, παίζοντας και τραγουδώντας, στους δίσκους του πατέρα του. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, έχοντας κερδίσει σημαντικές διακρίσεις σε μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες. Σήμερα είναι διπλωματούχος της βυζαντινής μουσικής και απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας.

•Πλέον είναι ο μεγάλος νικητής του The Voice Of Greece με κόουτς τον Αντώνη Ρέμο, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησε το τραγούδι «Πως το ‘παθα αυτό» από την Minos ΕΜΙ σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου. Τον χειμώνα που ακολούθησε εμφανίστηκε στο Club 22 με τον Πάνο Κιάμο, την Αγγελική Ηλιάδη και τους Kings.
Συνεχίζοντας τη συνεργασία με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο και τον Ηλία Φιλίππου τον Απρίλιο του 2016 παρουσίασε το single «Βασανάκι» με την Minos EMI. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί με τα «Παραπολιτικά» το άλμπουμ «Για να μην ξεχνώ θυμάμαι» μία συλλογή μουσικός φόρος τιμής στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού σε επιμέλεια δική του με τη συμμετοχή χαρισματικών ερμηνευτών όπως ο Αντώνης Ρέμος, ο Βασίλης Καρράς, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Στάθης Νικολαΐδης, ο Δημήτρης Καρασαββίδης, ο Αλέξανδρος Παρχαρίδης, ο Κώστας Θεοδοσιάδης κι ο Γιάννης Παπαγερίδης.
Τον Δεκέμβρη του 2016 ο Κώστας Αγέρης επιλέγει να ερμηνεύσει ο ίδιος ένα τραγούδι σε μουσική που φέρει τη δική του υπογραφή ενώ στους στίχους συμπράττουν ο Λευτέρης Κιντάτος με τους Δημήτρη Τζάνο και Στέφανο Σαρούκο. Το τραγούδι έχει τον τίτλο «Από πού κι ως που» και κυκλοφορεί από τη Minos EMI.
Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που μας απάντησε ο κ. Κώστας Αγέρης
•Ποιο τραγούδι θα αφιερώνατε στους θαυμαστές σας?

Θα αφιέρωνα το νέο τραγούδι με τίτλο { από πού κι ως που}

•Ήταν όνειρό σας να γίνεται τραγουδιστής?

Από μικρός ήθελα να ασχοληθώ με την μουσική  παρόλα αυτά στην αρχή ήθελα να γίνω αστροναύτης

•Ποιο είναι το αγαπημένο σας τραγούδι?

Αγαπώ πολλά τραγούδια σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο από αυτά

•Τι πιστεύεται για τους θαυμαστές σας?

Χαίρομαι πάρα πολύ που αγαπούν αυτό που κάνω και θέλω με τις μουσικές επιλογές μου να μην τους απογοητεύσω ποτέ.

•Τι θα συμβουλεύατε τα νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το τραγούδι?

Να ακολουθήσουν αυτό που αγαπούν και να δουλέψουν σκληρά για να κερδίσουν αυτό που τους αξίζει.

•Πως αισθάνεστε όταν τραγουδάτε?

Όταν τραγουδάω νιώθω υπέροχα, θέλω να κάνω τον κόσμο να διασκεδάζει και να αφήνει τα προβλήματα και τις αρνητικές σκέψεις στην άκρη

ευχαριστώ, που ανταποκριθήκατε τόσο πρόθυμα και άμεσα στο αίτημά μου

Σχολιάστε

Top