ΡΕΣΙΤΑΛ ΗΘΟΠΟΙΙΑΣ

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Μάι• 24•17

Ελένη Προβατάρη Γ3
Πριν μερικούς μήνες η καθηγήτρια της θεολογίας μας ανακοίνωσε ότι το σχολείο μας επιλέχθηκε, για να ανεβάσει θεατρική παράσταση στο Μέγαρο Μουσικής. Η είδηση με έκανε να πετάξω από τη χαρά μου, καθώς πάντα ήθελα να πάρω μέρος σε ένα θεατρικό έργο. Άλλωστε, οι γονείς μου και τα αδέλφια μου λένε πειρακτικά ότι έχω ταλέντο, αφού και στο νηπιαγωγείο είχα υποδυθεί με επιτυχία ένα πρωταγωνιστικό ρόλο.
Με αφορμή τη συμπλήρωση 400 χρόνων από το θάνατο του Σαίξπηρ η καθηγήτρια επέλεξε να ανεβάσουμε το «Ημέρωμα της στρίγγλας» και, δυστυχώς, είχαμε στη διάθεσή μας μόλις τρεις βδομάδες, για να κάνουμε πρόβες. Αυτό ήταν και κάτι που μας είχε αγχώσει στην αρχή, μιας και η παράσταση δε θα δινόταν απλώς στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, αλλά σε ένα χώρο, που είχε κάποια επισημότητα. Θα μας παρακολουθούσαν και άλλοι εκτός από τους γονείς και τους καθηγητές μας, οι οποίοι, επειδή μας ξέρουν και μας αγαπούν είναι πιο επιεικείς.
Το καλό ήταν ότι το άγχος γρήγορα εξανεμίστηκε και η διαδικασία μας συνεπήρε τόσο πολύ που και τα λόγια μάθαμε γρήγορα και ήμασταν όλοι πολλοί συνεπείς και δε νιώσαμε καμία κούραση, παρότι τις τελευταίες μέρες αφιερώσαμε και τα Σαββατοκύριακά μας.
Ο ρόλος μου ήταν αυτός της όμορφης, ευγενικής, καλοσυνάτης Μπιάνκα. Χάρηκα πολύ με το ρόλο μου και μου είπαν όλοι ότι μου ταίριαζε, αν και για μένα ήταν μια πρόκληση να υποδυθώ ένα άτομο, που έζησε σε άλλη εποχή. Δεν κρύβω ότι στην αρχή μου άρεσε να μεταμφιεστώ σε μια κοπέλα άλλης εποχής. Στο βεστιάριο δεν έβρισκα τίποτα κατάλληλο, αλλά με τη βοήθεια της καθηγήτριάς μου διάλεξα ένα εντυπωσιακό φόρεμα, που το μεταποίησαν στα μέτρα μου, έτσι ώστε να φαίνεται δικό μου. Το φόρεμα αναδείχθηκε ακόμα περισσότερο με το χτένισμα και το μακιγιάζ. 18685300_1923857897880469_1325123163_n
Η τελική εντυπωσιακή εμφάνιση, όμως, ήταν το λιγότερο μπροστά στα πλούσια συναισθήματα που βίωσα κατά τη διάρκεια των προβών και, κυρίως, κατά την ώρα της παράστασης. Ένιωσα ότι συμμετέχω σε μια ομάδα, που έπρεπε να βάλουμε τα δυνατά μας, με στόχο την επιτυχία. Χάρηκα που συνεργαστήκαμε αρμονικά και αποτελεσματικά. Επίσης, δεν υπήρχαν αυστηρές σκηνοθετικές οδηγίες και ήμασταν ελεύθεροι να αυτοσχεδιάσουμε και να δώσουμε τη δική μας σφραγίδα στο ρόλο, κάτι που μας έκανε να αισθανθούμε πιο ανεξάρτητοι, αλλά και υπεύθυνοι. Σημαντική εμπειρία ήταν και το ότι καταφέραμε επί σκηνής να αποβάλουμε όλη μας την ανασφάλεια, να ξεχάσουμε ότι μας παρακολουθούν τόσοι άνθρωποι και να απολαύσουμε αυτό που κάναμε. Μάλιστα, μετά το τέλος της παράστασης, ήταν τέτοια η χαρά, που μόνο γι’αυτό συζητάγαμε.18741232_1923857841213808_359854937_n
Σήμερα, που σκέφτομαι την εμπειρία από απόσταση, καταλαβαίνω πόσα πολλά αποκομίσαμε ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί και βλέπω πόσο σημαντικό είναι να γίνονται τέτοιες προσπάθειες στο σχολείο, καθώς και μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά η σχολική μας ζωή και πιο ώριμοι και δημιουργικοί γινόμαστε.
18742242_1923857861213806_143271430_o

Σχολιάστε

Top