Διαποτισμένη από αγάπη

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Μάι• 28•17

Γεωργία Τυμπανάρη
Ο ρόλος της μητέρας είναι σημαντικός για να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν σωστά τα παιδιά. Πρέπει να φροντίζει κάθε στιγμή για την κάλυψη τόσο των υλικών όσο και των συναισθηματικών αναγκών των παιδιών. Αυτό γίνεται με αίσθημα υποχρέωσης θυσιάζοντας ακόμη και τις προσωπικές της επιθυμίες.μανούλα 3 Από τη φροντίδα αυτή εξαρτάται η συναισθηματική εξέλιξη του παιδιού, ο χαρακτήρας του και η προσωπικότητά του.
Αν δεν επικρατεί μια σταθερή και ομαλή κατάσταση στην οικογένεια και δεν παρέχονται με συνέπεια όλα αυτά, τότε το παιδί δεν έχει μια ήρεμη προσωπικότητα και δεν έχει μια ισορροπημένη ζωή. Όπως αν ένα σπίτι έχει υγρασία στο υπόγειο, είναι λογικό να εξαπλωθεί αυτή στο υπόλοιπο σπίτι, έτσι και η έλλειψη κατάλληλης ψυχικής τροφοδότησης, θα οδηγήσει σε προβληματική συμπεριφορά αργότερα.μανούλα 1
Η γυναίκα σήμερα έχει πολλούς ρόλους (γυναίκα, σύζυγος, οικιακή βοηθός, μητέρα, επαγγελματίας). Εξάλλου, πολλές δουλειές που αφορούν την οικογένεια έχουν ανατεθεί στους άντρες. Η σύγχρονη χειραφετημένη γυναίκα, όμως, έχει, πέρα από όλα τα άλλα, και αυξημένα ψυχικά χαρίσματα. Ο ψυχικός της κόσμος είναι διαποτισμένος από αγάπη και υπομονή, καρτερία. Νιώθει στοργή και τη δείχνει στο παιδί της. Νοιάζεται γι’αυτό. Η παρουσία του την αναζωογονεί.
μανούλα 5 Δε δυσανασχετεί, παρόλα τα προβλήματα, παρά μόνο για λίγο, λίγες ώρες, ίσως. Βρίσκει παρηγοριά στην παρουσία του παιδιού και συνεχίζει. Αυτή είναι η μοναδική μάνα, ένα πρότυπο, που αυτή τιμούμε την ημέρα της γιορτής της, το Μάϊο.μανούλα 4 Είμαστε ευγνώμονες και χαιρόμαστε τις γλυκές μας μανούλες.
Autumn Floral Heart --- Image by © Royalty-Free/Corbis

Σχολιάστε

Top