Πώς ένα κορίτσι ασχολείται με το Tae Kwon Do;

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Ιουν• 16•17

Αγγελή Κωνσταντίνα, Α1

ταε κβο ντο 3


Tae Kwon Do άρχισα στην Τετάρτη δημοτικού. Θα αναρρωτιέστε πώς ένα κορίτσι σε τέτοια ηλικία άρχισε να ασχολείται με ένα τόσο δύσκολο άθλημα. Η αλήθεια είναι ότι επηρεάστηκα από τον ξάδερφό μου που ασχολούνταν μ ’αυτό. Μου είπε πόσο ωραία περνούσε και επιπλέον, σκέφτηκα πως ήταν μια ωραία ιδέα, αν ήθελα να έχω ένα καλογυμνασμένο σώμα. Πράγματι, τρέφομαι σωστά και αυτό με προστατεύει από το να εκδηλώσω μελλοντικά προβλήματα υγείας.

 

 

 

 

Το Tae Kwon Do με βοηθάει πολύ να πειθαρχήσω, γιατί χρειάζεται απόλυτη υπακοή και σεβασμό στο δάσκαλο, αλλά και στον αντίπαλο. Το Tae Kwon Do, βέβαια, ας μην ξεχνάμε ότι είναι ένα άθλημα με το οποίο μαθαίνεις να προστατεύεις τον εαυτό σου.

ταε κβο ντο 2

Έτσι,  αν σου επιτεθεί κάποιος , θα μπορέσεις να ανταπεξέθλεις στη δύσκολη κατάσταση καλύτερα από κάθε άλλο άνθρωπο, που δεν γνωρίζει κάποιο αντίστοιχο άθλημα και τεχνικές άμυνας.

 Τελικά, παρατήρησα ότι μου προσφέρει πολλά πράγματα, σωματικά – σε θέματα υγείας- αλλά και σε θέματα, που έχουν σχέση με τις αξίες, που έχουμε στη ζωή μας, γενικά, και με το χαρακτήρα μου.

ταε κβο ντοτου πρότεινα να αρχίσει Tae Kwon Do. Αν αρχίσει, όντως, θα ήθελα πολύ να μου πει την εμπειρία του.

 

Σχολιάστε

Top