Ξαναγίναμε πρωτάκια

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Απρ• 03•18

Ρέμμα Ανθή, Α4, Μποτώνη Εύα, Α4
Φέτος συνέβη μια ριζική αλλαγή στη ζωή μας. Η μετάβασή μας από το δημοτικό στο γυμνάσιο. Αφήσαμε ένα κομμάτι της ζωής μας στο δημοτικό
images5IGIOC4I
και τώρα είμαστε στο γυμνάσιο. Πολλές αναμνήσεις έχουμε και θα μας λείψει. Είμαστε, όμως, χαρούμενοι, γιατί μεγαλώσαμε. Ξαναγίναμε, ωστόσο, πρωτάκια, άλλαξε η θέση μας στην ιεραρχία. Από μεγαλύτεροι, που ήμασταν στην έκτη δημοτικού, ξαναξεκινάμε από την αρχή, αφού είμαστε οι μικρότεροι.

imagesAHPU1WNS

Πώς μας φάνηκε; Σίγουρα, δεν είναι ευχάριστο. Στην αρχή, ειδικά, όταν πρωτομπήκαμε στο νέο χώρο νιώθαμε αμηχανία, γιατί δεν γνωρίζαμε πολλά καινούρια παιδιά. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν προβλήματα. Ένα από τα βασικά στοιχεία της αλλαγής αυτής της σχολικής μας ζωής είναι η πρόκληση της δημιουργίας νέων φίλων στο νέο σχολικό περιβάλλον.

imagesF0RY3GK8

Γνωρίζεις και συναναστρέφεσαι με πολλά παιδιά στα διαλείμματα, με αποτέλεσμα να μη μένεις ποτέ μόνος σου.

images6TRJ11T1

Βέβαια, είναι δύσκολο να είσαι στην ίδια τάξη με τους συμμαθητές σου από το δημοτικό.

Επειδή τα παιδιά είναι πολλά, ο χώρος είναι πολύ πιο μεγάλος σε αντίθεση με το δημοτικό. Έχει μια τεράστια αυλή με ένα γήπεδο ποδοσφαίρου,

κλειστό γυμναστήριο και πολλές αίθουσες, όπως για την πληροφορική και την τεχνολογία. Και τα διαλείμματα άλλαξαν, όμως, αφού είναι περισσότερα και μικρότερα.

Τώρα τα μαθήματα είναι περισσότερα, ορισμένα είναι νέα, όπως η Οδύσσεια και τα Αρχαία. Όλα, όμως, απαιτούν διάβασμα.

24d70e84d39ba86ed1be7b30bdfc4462

Αξίζει να τονιστεί ότι στο τέλος της σχολικής χρονιάς δίνουμε γραπτές εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα, για να περάσουμε την τάξη. Μια βασική αλλαγή, θα έλεγα.

imagesCNYUWN8K

Επιπλέον, φέτος υπάρχει περισσότερη εξειδίκευση και γι’αυτό κάθε μάθημα διδάσκεται από διαφορετικό καθηγητή.

Κάτι που μας φάνηκε δύσκολο να το συνηθίσουμε, στην αρχή, τουλάχιστον. Κάποιους καθηγητές, βέβαια, τους βλέπουμε μια φορά την εβδομάδα και δεν έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε καλύτερα.
images0CBAULSE

Ο τρόπος διδασκαλίας δεν έχει αλλάξει, αλλά άλλαξε ο τρόπος αξιολόγησης. Γράφουμε τεστ και διαγωνίσματα, που θα διαμορφώσουν τον βαθμό του τετραμήνου.
imagesFPQ2F88M

Οι κανονισμοί δεν είναι πολύ διαφορετικοί από το δημοτικό. Όμως, πρέπει να δίνουμε μεγάλη προσοχή, αλλιώς θα γραφτεί το όνομά μας στο ποινολόγιο και θα πάρουν τους γονείς μας τηλέφωνο για ενημέρωση. Η φοίτησή μας τώρα πια παρακολουθείται και σημειώνεται στο απουσιολόγιο,
apoysiologio
κάτι άγνωστο μέχρι πριν λίγο καιρό, αφού στο δημοτικό δεν υπήρχε απουσία για κάθε ώρα διδασκαλίας, αλλά για κάθε μέρα. Είναι καλό να είμαστε προσεκτικοί, λοιπόν, και συνεπείς.

Αυτή την αλλαγή θα τη θυμάμαι πάντα. Σίγουρα, αυτά που θα ακολουθήσουν στη ζωή μας εξαρτιούνται από τη φοίτησή μας στο γυμνάσιο. Εύχομαι να έχουμε όλοι μας μια δημιουργική κι ευχάριστη χρονιά.

 

Σχολιάστε

Top