2017 Βραδιά του ερευνητή

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Απρ• 03•18

Μιχελάκη Αιμιλία, Α3
Φέτος είχα την ευκαιρία μαζί με άλλους 5 μαθητές του σχολείου μας την τελευταία Παρασκευή του Σεπτέμβρη να γνωρίσω ένα θεσμό που κρατά 12 χρόνια, τη Βραδιά Ερευνητή και στον οποίο συμμετέχουν 300 Ευρωπαϊκές πόλεις και όπου έμαθα πολλά ακόμη πράγματα.

26744859_brad.limghandler

Στόχος της Βραδιάς ήταν η προβολή και ανάδειξη του έργου των ερευνητών και της σπουδαιότητας του ρόλου τους στην επιστήμη και την κοινωνία. Έτσι, από τις πέντε το απόγευμα ήμασταν εκεί, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που διοργάνωσε τη Βραδιά του Ερευνητή στο Ιστορικό Συγκρότημα Πατησίων του Πολυτεχνείου.

imagesLN7EVXT1

Η κ. Κανελλοπούλου δεν έχασε την ευκαιρία για άλλη μια φορά να οργανώσει την επίσκεψη αυτή, που μας έκανε να πλουτίσουμε το πνεύμα μας, αλλά και να ψυχαγωγηθούμε.

βραδυά ερευ
Είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε πειραματικές επιδείξεις, υπολογιστικές προσομοιώσεις, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς. Είδαμε να διεξάγονται πρωτότυπα χημικά πειράματα με νανοϋλικά,

nanomaterialwater-620x399

πολυμερή, καύσιμα, εφαρμογές laser, μετρήσεις φυσικής ραδιενέργειας, επιδείξεις ρομπότ, drones, τρισδιάστατων απεικονίσεων, γεωδαιτικών μετρήσεων.

drone

Στην είσοδο του κτιρίου, μας υποδέχτηκαν πρότυπα οχήματα κατασκευασμένα από ερευνητικές ομάδες του ΕΜΠ.

epistimonas

Γνωρίσαμε από κοντά τους ερευνητές, το έργο τους, αλλά και τη σημαντική τους προσφορά στην κοινωνία και στην ανάπτυξη της χώρας,
Απομυθοποιήσαμε την εικόνα του απρόσιτου επιστήμονα και χαρήκαμε τη μαγεία της επιστήμης.

βραδ

Σχολιάστε

Top