Οδοιπορικό στην άγνωστη Βόρεια Εύβοια

ΑΠΟ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΦΩΝΗ - Φεβ• 01•16

Φλώρος Γιάννης Γ4

Η Εύβοια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το έκτο μεγαλύτερο της Μεσογείου. Ανήκει στην Στερεά Ελλάδα και έχει πρωτεύουσα την Χαλκίδα. Η Εύβοια πλέον αποτελεί μεγάλο τουριστικό κέντρο λόγω του ότι συνδυάζει χαμηλό κόστος διαμονής με την υψηλή ποιότητα όσον αναφορά την διασκέδαση, την διατροφή, την διαμονή και την ομορφιά.

Αποτελείται από απέραντες ακτογραμμές, καθώς και λαμπρές και πεντακάθαρες παραλίες. Στις περισσότερες παραλίες ο καθένας μπορεί ν’απολαύσει ποικίλα extreme sports όπως kite surfing, κανό, κωπηλασία, windsurfing και απλό κλασικό surfing!!! Ένα ακόμα πλεονέκτημα της Εύβοιας, είναι τα πανέμορφα πυκνά πευκοδάση, παραποτάμια δάση και εκατοντάδες (ίσως χιλιάδες) πλατάνια αλλά και πανέμορφα ρυάκια( στα οποία υπάρχουν  πολλές ιστορίες για νεράιδες…)

Ύστερα, ο επισκέπτης μετά από ένα μπανάκι μπορεί να δοκιμάσει φρέσκα ψάρια, καλοψημένα κρέατα, καφετέριες, παραδοσιακά καφενεία και ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή του αφού μπορεί να επιλέξει εθνικά φαγητά από το πλήθος εστιατορίων που κοσμίζουν το νησί.

Αξιοσημείωτη περιοχή-θέρετρο είναι τα Λουτρά Αιδηψού, η γνωστή λουτρόπολη ξακουστή περιοχή για τις θαυματουργές ιαματικές πηγές της από την αρχαιότητα » αι πηγαι του Σιλα». Άλλοι πανέμορφοι προορισμοί είναι οι Ωρεοί , οι οποίοι ήταν ένας πανάρχαιος οικισμός. Η θάλασσα έφτανε ως τους άνω Ωρεούς όπου βρισκόταν το περίφημο Κάστρο. Το Κάστρο αυτό συνδεόταν με ένα υπόγειο τούνελ (ύψους ίσα με ένα άλογο με τον καβαλάρη του) με τον Παλιόπυργο στο χωριό Καμάρια. Όταν η θάλασσα άρχισε να υποχωρεί βρέθηκε ένας αρχαίος ταύρος. Στα νεότερα χρόνια χτίστηκε η υπόγεια εκκλησία του Αγίου Βασιλείου. Συνέχεια των Ωρεών αποτελεί ο Νέος Πύργος όπου βρίσκεται η Νησιώτισσα με τον περίφημο Φάρο. Ακόμη υπάρχει και το Αρτεμίσιο όπου και έγινε η Ναυμαχία και είναι και η περιοχή όπου εμπνεύστηκε ο σκηνοθέτης του HOLLYWOOD. Άλλες περιοχές είναι η Ιστιαία η οποία πήρε το όνομά της από την κατασκευή ιστίων για τα καράβια. Ακόμα υπάρχουν η Αγία Άννα με την πανέμορφη παραλία της Αγκάλης, τα Ελληνικά με το νησάκι του Αγίου Νικολάου όπου και βρίσκεται η ομώνυμη εκκλησία, τα Βασιλικά, η Λίμνη, οι Ροβιές, η Κερασιά και τα Καμάρια τα οποία λέγεται πως πήραν το όνομά τους από τον διοικητή ‘’Έλ Καμαρέν’’ είτε από τις πολλές καμάρες (γιοφύρια) που υπάρχουν στην περιοχή. Αλλά η πιο περίφημη κατά τη γνώμη μου περιοχή είναι το Προκόπι στο οποίο βρίσκεται το Ιερό Προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη Ρώσου ο οποίος είναι ένας θαυματουργός άγιος. Στην εκκλησία βρίσκονται επίσης τα λείψανα του Αγίου καθώς και το σκουφάκι και η ζώνη του. Κάθε χρόνο στις 27 Μαΐου ΧΙΛΙΑΔΕΣ άνθρωποι καταφτάνουν στην περιοχή από πάρα πολλές χώρες όπως Ρουμανία, Ρωσία κτλ. Καθώς και χιλιάδες Έλληνες οι οποίοι καταφτάνουν εκεί με τα πόδια από πολύ μακρινές περιοχές ανεβαίνοντας ολημερίς προς βουνά και διασχίζοντας μια μεγάλη πεδιάδα  για να φτάσουν εκεί.

Ένα άλλο υπέρ της Εύβοιας, είναι το γεγονός ότι μπορεί να ικανοποιήσει και τους λάτρεις της θάλασσας αλλά και τους λάτρεις του βουνού ικανοποιώντας και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Με λίγα λόγια η Εύβοια είναι ένας προορισμός που συνδυάζει βουνά, θάλασσες, πεδιάδες  αλλά και έχει μεγάλη ιστορία και είναι ένας ενδιαφέρον προορισμός για διακοπές!!!

www.yannisfloros01@gmail.com

Σχολιάστε

Top