«Η Κοζάνη μέσα από τα μάτια μου», Δημήτριος Παπανικολάου

ΚΟΖΑΝΗ- ΞΕΝΙΑΣ

Η  Κοζάνη είναι η πόλη όπου ζώ, μεγαλώνω και περνάω την καθημερινότητά μου. Για πολλούς μπορεί να είναι απλώς μια μικρή πόλη της Βόρειας Ελλάδας, αλλά για μένα είναι ένα όμορφο και ήσυχο μέρος όπου οι περισσότεροι γνωρίζονται μεταξύ τους. Η Κοζάνη είναι επίσης γνωστή για τις παραδόσεις της και ιδιαίτερα την περίοδο της Αποκριάς.

Το σημείο που μου αρέσει περισσότερο είναι το κέντρο της πόλης και η πλατεία που είναι τόπος συνάντησης για πολλούς. Εκεί υπάρχουν  καφετέριες, καταστήματα και φυσικά το ρολόι, που είναι το σύμβολο της πόλης. Πάντα υπάρχει ζωή και κίνηση. Επίσης αγαπημένο μου σημείο είναι η περιοχή Ξενία με θέα όλη την πόλη.

Στην  Κοζάνη υπάρχουν χώροι άθλησης, αλλά και πάρκα, όπως επίσης και ένα επιβλητικό κτίριο βιβλιοθήκης. Θα ήθελα, ωστόσο, να υπήρχε ποδηλατόδρομος,  για να μπορώ να μετακινούμαι με ασφάλεια, αφού με το ποδήλατο εγώ και οι φίλοι μου γυρνάμε όλη την πόλη καθημερινά εξερευνώντας την, καθώς σε κάθε γειτονιά υπάρχει κάτι διαφορετικό να ανακαλύψει κανείς.

Μέσα από τα μάτια μου η Κοζάνη δεν είναι απλώς μια πόλη, είναι η πόλη όπου γεννήθηκα, μεγαλώνω, κάνω φίλους, δημιουργώ χαρούμενες  αναμνήσεις και κυνηγάω τα όνειρά μου.

 

 

 

Σχολιάστε

Όροι Χρήσης schoolpress.sch.gr | Δήλωση προσβασιμότητας
Top