Χριστούγεννα: Μία γιορτή ταμείο- αγάπης! Από τους μαθητές Ελένη Βασιλειάδου(Β1) , Νικάνορα Κασνάκη(Β1)

Χριστούγεννα: Μία γιορτή ταμείο- αγάπης! Από τους μαθητές Ελένη   Βασιλειάδου(Β1) , Νικάνορα Κασνάκη(Β1)

 Όταν πλησιάζουν τα Χριστούγεννα οι άνθρωποι προετοιμάζονται για να τα υποδεχτούν. Στολίζουν έλατα   σε σπίτια και πλατείες και τοποθετούν πολύχρωμα λαμπιόνια που αναβοσβήνουν. Φωταγωγούν δρόμους  με χρυσά και ασημένια αστέρια και κόκκινους Αϊ Βασίλη-δες.

     Στα καταστήματα κυρίως με είδη διατροφής, ένδυσης  και παιχνιδιών υπάρχουν τεράστιες ουρές ανθρώπων. Πληθώρα καταναλωτικών αγαθών διαφημίζονται παντού.  Οι «καλύτεροι πελάτες» των καταστημάτων αυτές τις μέρες είναι τα παιδιά, τα οποία έχουν και ακριβά γούστα! Είναι αυτά, που μόλις δουν μία διαφήμιση, θα απαιτήσουν από τους γονείς τους να τους αγοράσουν το διαφημιζόμενο προϊόν.

     Σύμφωνα ν με τους ψυχολόγους, τα ψώνια και η ανταλλαγή δώρων είναι αναπόσπαστο κομμάτι των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Τα Χριστούγεννα όμως έτσι κατάντησαν καταναλωτική γιορτή και η σκέψη μας, αντί να είναι στραμμένη στον συνάνθρωπό μας, περιστρέφεται γύρω από το στομάχι μας. Λες και όλες τις μέρες του χρόνου στερούμαστε τα υλικά αγαθά και περιμένουμε τις Άγιες μέρες να χορτάσουμε και να ικανοποιήσουμε τις ορέξεις μας.

    Έτσι δεν  έχουμε χρόνο να σκεφτούμε ότι υπάρχουν άνθρωποι πεινασμένοι και άστεγοι, που δε νιώθουν τη ζεστασιά και την αγάπη των συνανθρώπων τους. Ότι πολλά παιδιά σ” όλο τον κόσμο δουλεύουν σκληρά για ένα μικρό μεροκάματο και ο Αϊ Βασίλης δεν θα τους πάει δώρα όπως εμάς.

      Τα Μέσα Ενημέρωσης βέβαια θα παρουσιάζουν το δράμα αυτών των παιδιών και τη δυστυχία ορισμένων συμπολιτών μας. Κάποιοι από μας θα δώσουν λίγα ψίχουλα, διώχνοντας τις τύψεις που τους δημιούργησαν τα Μέσα Ενημέρωσης. Έτσι ίσως νιώθουν ότι εξιλεώνονται, κάνοντας το Χριστιανικό τους καθήκον.

   Η αιτία για όλα αυτά είναι ότι παραμελήσαμε το πνεύμα μας και την επικοινωνία με τον συνάνθρωπο, δίνοντας προτεραιότητα στην ύλη. Τα Χριστούγεννα, όμως, είναι γιορτή αγάπης, ελπίδας και χαράς για όλους τους ανθρώπους.

Σχολιάστε

Top