Ποδόσφαιρο

Ποδόσφαιρο

Ένα ομαδικό άθλημα ή κάτι περισσότερο; Το ποδόσφαιρο έχει χαρακτηριστεί ως ο βασιλιάς των σπορ, καθώς 1 στους 25 ανθρώπους του πλανήτη συνδέεται άμεσα με ποδοσφαιριστές, προπονητές, διαιτητές, αθλητικογράφους και  όχι μόνο. Παράλληλα, ακόμη περισσότεροι παρακολουθούν σε  σταθερή βάση αγώνες από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή  ακόμα  καλύτερα και από τις κερκίδες των γηπέδων.

 Το ποδόσφαιρο αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό ατομικής προσπάθειας και ομαδικής συνεργασίας. Το κάθε άτομο μέσα από τις ατομικές του ικανότητες προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα του και να λειτουργήσει μέσα σε αυτή.

Επίσης ένα από τα σημαντικότερα οφέλη του ποδοσφαίρου εκτός από τη σωματική υγεία είναι η ψυχική ανάπτυξη των αθλητών. Η ενασχόληση των παιδιών με το ποδόσφαιρο βοηθάει τα παιδιά να ωριμάσουν, να μοιράζονται, να συνεργάζονται στην ομάδα, να προσπαθούν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, για να τα καταφέρουν, να μάθουν την πειθαρχεία στους κανόνες του παιχνιδιού.

Το ποδόσφαιρο είναι ένα πολύ ενδιαφέρον και δημοφιλές άθλημα. Είναι ένα παιχνίδι, ένα χόμπι που μας βοηθάει να διασκεδάσουμε, να γυμναστούμε, να κάνουμε φίλους, να γνωρίσουμε τη μαγεία του αθλητισμού. Είναι ένα άθλημα για όλους: παιδιά, εφήβους, αγόρια, κορίτσια, άνδρες και γυναίκες!

Του Βαγγέλη Κωτσίδη (Α3)

 

Σχολιάστε

Top