Εμβολιασμός έναντι της γρίπης

ΑΠΟ: adamkal - Απρ• 12•19

Το εμβόλιο είναι ένα αντιγονικό σκεύασμα  που χρησιμοποιείται για την απόκτηση ανοσίας σε κάποια ασθένεια. Τα εμβόλια μας βοηθούν να αναπτύξουμε ανοσία χωρίς να χρειάζεται πρώτα να αρρωστήσουμε. Τα εμβόλια κατασκευάζονται από τα ίδια μικρόβια που προκαλούν τις διάφορες νόσους, με τη διαφορά ότι τα μικρόβια αυτά είναι νεκρά ή εξασθενημένα ούτως ώστε να μην μπορούν να προκαλέσουν τη νόσο.

Πώς λειτουργεί το εμβόλιο στον οργανισμό μας;

Τα εμβόλια βάζουν αυτά τα μικρόβια στον οργανισμό μας, συνήθως με ένεση, και το ανοσοποιητικό μας σύστημα αντιδρά κατά τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσε αν είχε προσβληθεί από τη νόσο, φτιάχνοντας αντισώματα. Τα αντισώματα καταστρέφουν τα μικρόβια του εμβολίου και στη συνέχεια παραμένουν στο σώμα μας προσφέροντάς μας ανοσία. Έτσι, εάν κάποια στιγμή προσβληθούμε από τη συγκεκριμένη νόσο, τα αντισώματα θα είναι εκεί για να μας προστατεύσουν.

Σε τι συμβάλλει ο εμβολιασμός απένατι στην κοινωνία μας;

Κάθε χρόνο, τα εμβόλια αποτρέπουν περισσότερους από 3 εκατομμύρια θανάτους και σώζουν 750.000 παιδιά από αναπηρίες. Επίσης, ο εμβολιασμός συμβάλλει στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη μειώνοντας τις επιδημίες, την απώλεια της παραγωγικότητας, τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και το υψηλό κόστος των θεραπειών, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των ασθενειών στην κοινωνία.

Αποτέλεσμα εικόνας για emboliasmos
Πηγές:

https://gr.gsk.com/gr/   (8/4/2019)
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BC%   (8/4/2019)

Σχολιάστε

Top