Γνωρίζω τον εαυτό μου. Γίνομαι φίλος με τον εαυτό μου

Στη ζωή συχνά αφιερώνουμε πολύ χρόνο στο να είμαστε φίλοι με τους άλλους, ενώ πολλές φορές ξεχνάμε να είμαστε φίλοι με τον ίδιο μας τον εαυτό.

Καταρχάς, μπορούμε ξοδεύοντας χρόνο για να εξερευνήσουμε τα ενδιαφέροντα μας, τις αδυναμίες και τις ικανότητες μας. Έπειτα μπορούμε να μεταχειριστούμε τις δυσκολίες ευκολότερα βασισμένοι στην δύναμή μας. Οι αδυναμίες μας μπορούν να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους πνευματικά και ψυχικά καθώς από αυτές μπορούμε να μάθουμε.

Μπορούν να βοηθήσουν κάποια βήματα για να έρθουμε πιο κοντά στην αυτογνωσία. Βρίσκουμε  ένα ήσυχο μέρος για αναλογισμό σκέψεων. Αναλύουμε  τις δυσκολίες προσπαθούμε να βρούμε αιτίες. Ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση γνωρίζοντας τις ικανότητές τις οποίες διαθέτουμε. Κάνουμε μικρά βήματα προς την επίτευξη των στόχων μας. Αποδεχόμαστε τις αδυναμίες μας, κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος, μαθαίνουμε από αυτές. Δεχόμαστε τα αρνητικά συναισθήματα. Γράφουμε ημερολόγιο, γράφοντας αυτά που σκέφτεσαι βοηθάει να μένεις συγκεντρωμένος στα δικά σου προσωπικά γεγονότα και συναισθήματα, εξερευνώντας τα και λύνοντας τα. Όλα αυτά είναι μέρος της ανθρώπινης εμπειρίας και μπορούμε να μάθουμε από αυτά.

Έτσι λοιπόν ας αφιερώσουμε χρόνο στο να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας. Μόνο έτσι μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια πιο ευτυχισμένη και καλύτερη γνωρίζοντας τον εαυτό μας και γίνοντας φίλοι με αυτόν.

 

Κ. Α. Γ2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης