ΟΙ ΑΠΟΤΥΧΙΕΣ ΜΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σκέψου ένα άτομο που θαυμάζεις – αθλητή, επιχειρηματία οποιονδήποτε. Είναι πολύ εύκολο να νομίζεις, κοιτάζοντάς τον, πως ο δρόμος της επιτυχίας του ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα και πως ο ίδιος δεν αντιμετώπισε καμία δυσκολία μέχρι να φτάσει στο σημείο που είναι σήμερα. Ίσως πιστεύεις πως εκείνος ξέρει κάτι που δεν ξέρεις εσύ – κάτι που τον βοηθάει να αποφεύγει τις προκλήσεις, τις κριτικές και την αυτοκριτική που όλοι εμείς αντιμετωπίζουμε.

Η αλήθεια όμως είναι πως κανείς δεν αποτελεί εξαίρεση σε ό,τι αφορά στην αποτυχία. Και αν πραγματικά θέλουμε να καταλάβουμε τι χρειάζεται για να επιτύχουμε, θα πρέπει να ξανασκεφτούμε την σχέση μας με την αποτυχία.

Και το σημαντικότερο; Πώς θα την αποδεχτούμε και θα επωφεληθούμε από αυτήν. Γιατί όπως υποστηρίζει κάθε επιτυχημένο άτομο, ο δρόμος προς την επιτυχία μόνο εύκολος δεν είναι. Και κάθε παραστράτημα, κάθε εμπόδιο και κάθε πρόκληση και δυσκολία, αποτελούν μαθήματα ζωής που σε βοηθούν να ζεις και να εργάζεσαι με περισσότερη διαύγεια.

η αξία της αποτυχίας είναι ανεκτίμητη αν την αντιμετωπίσεις με έναν σωστό τρόπο σκέψης. Έρευνες δείχνουν πως αυτό είναι απαραίτητο για την εξέλιξη, την ωρίμανση, την καινοτομία και τελικά την ίδια την επιτυχία.

Τα πιο επιτυχημένα άτομα κάθε τομέα σε παγκόσμιο επίπεδο συχνά μιλάνε για το ρόλο που έπαιξε η αποτυχία στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή και πώς τους βοήθησε να έχουν καλύτερα αντανακλαστικά, πιο καινοτόμες ιδέες και να γίνουν πιο επιτυχημένοι.

Κάθε αποτυχία μπορεί να σε εξουθενώσει ψυχικά. Κάθε αποτυχία όμως ήταν και ένα μάθημα για να γίνεις καλύτερος και να εξελιχθείς. Κοιτάζοντας λοιπόν πίσω θύμιζε στον εαυτό σου πώς κατάφερες να μετατρέψεις κάθε αποτυχία σε επιτυχία.

 

Ευχαριστώ Πολύ!

Καραϊβαζίδης Μάριος Γ2

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης