Αποτυχία: ο δρόμος για την επιτυχία

Κάθε άνθρωπος βιώνει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του μια αποτυχία. Η έννοια της αποτυχίας όμως είναι σχετική για κάθε άνθρωπο αφού αυτό που κάποιος θεωρεί αποτυχία κάποιος άλλος ίσως να το θεωρεί και μια μικρή επιτυχία. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες και κριτήρια που καθορίζουν την εξέλιξη και τελικά την έκβαση των στόχων και των προσδοκιών που θέτουμε σε κάθε χρονική στιγμή. Μπορεί όμως μια αποτυχία να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την επιτυχία;

Κάθε αποτυχία είναι δυνατόν να δημιουργήσει το δρόμο για την επιτυχία. Ως μαθητές εξεταζόμαστε καθημερινά προφορικά και γραπτά. Και τι γίνεται όταν μια μέρα δεν έχουμε την επίδοση που θα θέλαμε να έχουμε; Απλά συνεχίζουμε να προσπαθούμε μέχρι να καταφέρουμε τον στόχο μας. Ακόμη και αν τύχει μια φορά να μην γράψουμε καθόλου καλά σε μία γραπτή δοκιμασία δεν σημαίνει ότι τα παρατάμε αλλά συνεχίζουμε να διαβάζουμε μέχρι να αποδείξουμε πρωτίστως στον εαυτό μας τι πραγματικά αξίζουμε. Άλλωστε υπάρχει και η προφορική εξέταση και οι γραπτές δοκιμασίες που είναι ευτυχώς πολλές και έτσι έχουμε πολλές ευκαιρίες για βελτίωση.

Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι κάθε μικρή ή μεγάλη αποτυχία πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς. Να μας ωθεί να αγωνιζόμαστε με πείσμα και αισιοδοξία ώστε να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι. Όλοι μπορούμε να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Ικιούζη Πασχαλία Γ2

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης